Nusret Gökçe (38), beter bekend als Salt Bae, werd in januari van 2017 een ware internetsensatie, nadat video’s van zijn eigenzinnige techniek om vlees te snijden en het te voorzien van zout opdoken. Ondertusse heeft zijn keten van luxe steakhuizen ‘Nusr-Et’ etablissementen in onder andere Turkije, Amerika, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. Vorig jaar opende er ook een zaak in Londen.
Gepeperde rekening
Sinds zijn filmpjes viraal gingen, heeft Nusret het – zoals men zegt – goed voor mekaar. Hij krijgt regelmatig wereldberoemde figuren over de vloer en zou dagelijks € 156.000 binnen rijven, afkomstig van zijn restaurants en zijn social media. Maar nu even terug naar Londen, waar mensen toch wel even moesten slikken toen ze de rekening voorgeschoteld kregen…
Geen idee hoe groot de Giant Tomahawk-steak is, maar £ 630 lijkt ons een tikkeltje overdreven. Hetzelfde geldt overigens voor twee cola’s voor £ 18. Iemand had echter een andere mening en reageerde op de Tweet als volgt: “Na het betalen van een rekening van £ 1812 klaagt je voor £ 18?? Ik bedoel stop met zoeken naar belangrijkheid!! Nusret heeft niets dat logisch is voor de prijs die hij aanrekent of de smaak die hij aanbiedt. Het is zijn tijd en dus staan mensen in de rij en wachten uren op dit eten en betalen ze graag!”
De show
Het is een beetje zoals de persoon die reageert zegt, bij Nusr-Et is niks logisch of voor de hand liggend. En in feite betaal je gewoon ook niet alleen voor het malse vlees, maar ook voor Nusret zelf, die af en toe zijn show komt opvoeren. Van zo’n spektakel zie je hieronder nog wat beelden…
Dit bericht op Instagram bekijken
Dit bericht op Instagram bekijken