De meesten van ons denken niet na over hoe lang ons toiletbezoek duurt, maar gezondheidsdeskundigen adviseren ons om de ‘21 seconden-regel’ in acht te nemen. Een team natuurkundigen van Georgia Tech ontdekte dat de meeste zoogdieren die meer dan 3 kg wegen hun blaas in ongeveer 21 seconden legen. De onderzoekers beweren dat dit tijdsbestek een nuttig instrument kan zijn voor mensen bij het controleren van hun ‘toiletgewoonten’.
Dokter Janis Miller legde uit dat als je langer of korter dan 20 seconden gaat plassen, je het ofwel te lang ophoudt, ofwel te vaak gaat. In een interview met Well and Good zei ze: “Als je merkt dat je bijna altijd beduidend minder of meer dan 20 seconden plast, overweeg dan om je blaasgewoonten te onderzoeken: Drink je te veel of te weinig water? Geef je jezelf genoeg plaspauzes gedurende de dag?”
Verschillende gezondheidsproblemen
En ze ging verder: “Of gebruik je het toilet meer dan nodig is omdat het de enige privéplek in huis is? Je antwoorden kunnen je helpen om je blaasgewoonten aan te passen.” De deskundige voegde eraan toe dat de urinestroom gezondheidsproblemen kan signaleren, waaronder blaasstenen, blaasontsteking en zelfs prostaatproblemen. Het is dus belangrijk om je badkameractiviteit in de gaten te houden.
Hurken over de toiletbril
Artsen waarschuwen ons ook dat hurken over de toiletbril meer kwaad dan goed doet. Deze praktijk lijkt misschien essentieel om ‘druppels’ van de vorige gebruiker te vermijden, maar de hurktechniek kan in feite aanzienlijke schade toebrengen aan uw lichaam. Dokter Miller zei: “Al dat gehurkte en zweverige gedoe om de toiletbril niet aan te raken, en de waanzinnige haast waarmee we het toilethokje verlaten, kunnen een urine-infectie veroorzaken.”
“Door je blaas niet volledig te legen, in een haast of als je op je hurken zit, stel je je lichaam bloot aan mogelijk schadelijke bacteriën.” Eerder onderzoek heeft ook aangetoond dat de hurkhouding kan leiden tot gezondheidscomplicaties, waaronder bekkenbodemdisfunctie.
(Bron Daily Star – Foto: Freepik)