Site pictogram Mancho

Fans in shock na het zien van Saudische kleedkamer waar Ronaldo zich moet omkleden

Voetballiefhebbers konden hun ogen niet geloven bij het aanschouwen van de kleedkamer waar Cristiano Ronaldo en zijn medespelers van Al-Nassr onlangs gebruik van moesten maken. Ronaldo leidde op 25 augustus zijn team naar een 5-0 triomf op Al-Fateh, waarbij hij een hattrick voltooide en tevens een prachtige hakbal-assist verzorgde voor een van de twee treffers van Sadio Mane.

Fateh ontvangt echter niet dezelfde financiële ondersteuning als veel van hun concurrenten in de Saoedische Pro League, inclusief de vier teams die eigendom zijn van het schier onuitputtelijke Public Investment Fund van het land – Nassr, Hilal, Ahli en Ittihad. Dit verschil werd duidelijk zichtbaar in hun kleedkamers, die slechts een simpele ruimte met stoelen zijn waarop de uitrusting van Ronaldo en zijn teamgenoten lag uitgestald. “Dit lijkt meer op een vergaderzaal!” reageerde iemand.

(lees verder onder de foto)

“Dit kan toch niet juist zijn!?”

In reactie op een afbeelding die op sociale media werd gedeeld, maakte een fan de volgende grap: “Ik dacht dat de Saoedische competitie behoorlijk welvarend was.” Een ander vroeg zich af: “In Saoedi-Arabië??? Dit kan toch niet juist zijn.” Een derde persoon merkte op: “Ronaldo kleedt zich om in een vergaderzaal daar.” Iemand anders uitte: “Men spendeert miljoenen aan spelerssalarissen, maar kan niet hetzelfde doen voor iets eenvoudigs als een kleedkamer.”

Een andere reactie luidde: “Zoveel geld wordt besteed aan salarissen, en hun kleedkamer kan zelfs niet tippen aan die van een amateurteam!” Tenslotte was er nog een Manchester United-fan die opmerkte: “En dan beweren ze dat onze club financiële problemen heeft…” Het betrof overigens de eerste competitieoverwinning van Al-Nassr in dit seizoen, na twee eerdere nederlagen in hun openingswedstrijden.

 

Mobiele versie afsluiten