Site pictogram Mancho

“Ik moet mijn huisbazin nog 12.000 euro. Nu wil ze dat ik haar en haar zus in ‘natura’ betaal!”

Handsome business man working at the desk

Op Reddit kom je wel wat vreemde verhalen tegen en dit is er zeker weer zo een. Een man onthulde wat hij had meegemaakt met zijn voormalige huisbazin… 

“Ik heb nog een aanzienlijke schuld bij mijn voormalige huisbazin en ze stelt voor dat ik deze schuld aan haar kan aflossen door… bepaalde gunsten voor haar te verlenen,” deelde de man mee. “Ze suggereert dat ik elke vrijdagavond naar haar huis ga en haar ‘plezierig gezelschap’ bied. Ik heb waardering voor haar, maar niet op die manier, en ik voel me onder druk gezet. Als ik haar niet het volledige bedrag kan terugbetalen (ongeveer 12.000 euro), ben ik bang dat ze mijn schuld zal doorgeven aan iemand anders – iemand die veel minder inschikkelijk is en veel bedreigender…”

“Ik kan mezelf wel voor het hoofd slaan dat ik in deze benarde situatie ben beland. Terug in 2018, toen ik voor het eerst in haar pand introk, was ik zelfstandig ondernemer en verdiende ik behoorlijk goed,” vervolgde hij. “Ik werkte als DJ en entertainer in clubs, maar ik gaf ook veel uit. Ik genoot van het kopen van drankjes en het pronken met geld. Designerkleding en een snelle auto hoorden bij mijn imago en ik had nooit verwacht dat de goede tijden zouden eindigen. Maar toen kwam Covid-19 en ging alles op slot.” De man legde uit dat zijn huisbazin hem een uitstel van betaling gaf terwijl hij naar ander werk zocht. “Maar toen kreeg ik een enorme belastingaanslag. Helaas had ik verzuimd mijn belastingaangifte te doen, dus kreeg ik ook nog eens een boete,” vertelde hij.

“Ze heeft ongure connecties!”

“Ik vroeg haar om een lening, omdat ik dacht dat ik een erfenis zou ontvangen van mijn zieke opa. Maar toen overleed hij zonder mij iets na te laten, en bevond ik me in financiële problemen. Momenteel werk ik voor mijn oom en verblijf ik bij mijn zus. Maar mijn voormalige huisbazin is me niet vergeten. Ik stelde voor om mijn schuld af te lossen door klusjes voor haar te doen – zoals tuinieren, schilderen, rijden, enzovoort. Ze gaf echter aan dat ze een veel ‘spannender’ plan in gedachten had en begon expliciete seksuele gunsten op te sommen die ik voor haar kon verrichten, van rollenspellen tot betrokkenheid bij een trio met haar zus. Ik schrok enorm. Ze is net weer vrijgezel en lijkt seksueel gefrustreerd, maar ze heeft ook veel connecties in de buurt waar ik niet mee in de problemen wil komen. Help me alsjeblieft!”

“Werk aan een afbetalingsplan of ga naar de politie als je je bedreigd voelt”

Een juridisch expert gaf op Reddit wat advies aan de arme kerel: “Je hebt inderdaad de verantwoordelijkheid om je schuld af te lossen. Ga met je zus of oom praten en leg uit welke situatie je doormaakt. Werk samen aan een realistisch afbetalingsplan. Het is belangrijk dat je voor jezelf opkomt. Ga naar je voormalige huisbazin en maak haar duidelijk dat er andere manieren zijn om dit op te lossen, zonder dat je je bedreigd of gemanipuleerd voelt. Onderzoek samen alternatieven. Ze moet begrijpen dat seksuele gunsten geen optie zijn.”

“Hoewel ze misschien denkt dat ze de overhand heeft, ben jij geen dwaas en laat je je niet intimideren of misbruiken. Hopelijk kunnen jullie tot een verstandige regeling komen, maar als dat niet lukt, raad ik je aan professionele hulp te zoeken. Als je je geïntimideerd voelt of bedreigd, zou je dit zelfs kunnen melden bij de politie en/of een advocaat!”

(Bron: Daily Star)

 

(Intropic: Image by senivpetro on Freepik)

Mobiele versie afsluiten