“Mijn man duwde mijn hoofd in de huwelijkstaart. De dag erna vroeg ik al de scheiding aan!”

Nadat ze de dag had bereikt die naar verwachting de meest vreugdevolle dag van haar leven had moeten zijn, deelde een vrouw mee dat ze nauwelijks één dag getrouwd was geweest voordat ze om een scheiding verzocht. Dit moet wellicht een soort record zijn, toch? De bruid deelde haar minder dan gelukkige huwelijkservaring in een brief aan de adviescolumn ‘Dear Prudence’ van Slate, waarin ze uitlegde dat haar sprookje van liefde niet lang had geduurd.

Hoewel dat niet haar oorspronkelijke intentie was geweest, besefte ze dat ze niet bij de man kon blijven met wie ze in het huwelijk was getreden na een ongelukkig incident op hun trouwdag. Ze legde uit: “Hoewel trouwen nooit echt mijn grote zorg was, was ik er niet op tegen. Dus toen mijn vriend in 2022 een aanzoek deed, besloten we ervoor te gaan. We verdeelden de verantwoordelijkheid voor het organiseren van de bruiloft min of meer gelijk, maar ik probeerde redelijk te zijn in mijn compromissen wanneer hij echt iets wilde.” Ze benadrukte dat ze één belangrijke voorwaarde had voor de grote dag: “Hij moest geen taart in mijn gezicht wrijven tijdens het feest.”

“Hij had zelfs cupcakes voorzien als reserve!”

Hoewel het niet helemaal duidelijk is waarom ze niet wilde deelnemen aan deze ’traditie’ – de meesten van ons zouden alles doen voor een beetje taart – had ze overduidelijk haar standpunt ingenomen. Vervolgens verklaarde ze: “Hij is een verstandige man die me goed kent, dus hij heeft dat niet gedaan.” Nee, in plaats daarvan koos hij voor iets veel ‘indrukwekkenders’… De vrouw vertelde: “Hij pakte me bij mijn achterhoofd en duwde mijn gezicht in de taart. Het was allemaal gepland, want hij had zelfs reservecupcakes voorzien.” Diep gekwetst door dit hele incident, verliet de bruid de bruiloft en amper een dag later vertelde ze haar nieuwe echtgenoot dat ze er ‘klaar mee’ was. “Daaraan houd ik me,” zei ze, maar ze kreeg enige weerstand van haar naasten. “Iedereen is naar me toe gekomen om te zeggen dat ik hem een tweede kans moest geven,” verklaarde ze. “Dat ik overdreven reageerde vanwege mijn eigen problemen. Na een auto-ongeluk enkele jaren geleden lijd ik aan ernstige claustrofobie en ik raakte volledig in paniek toen hij me in de taart duwde en vasthield.”

“Ga door als je denkt dat dit het beste is”

“Ik weet dat hij om me geeft, maar het is moeilijk voor me om op dit moment van hem te houden,” vervolgde ze. “Ik begrijp ook dat je niet bij de eerste hindernis moet opgeven. Heb ik mogelijk een enorme fout gemaakt!?” Prudence bood, zoals gebruikelijk, enig advies. Ze zei: “Je vrienden en familie zijn niet degene die elke dag wakker moeten worden naast een man wiens gedrag hen ernstig verontrust. Jij bent dat. Dus je hoeft alleen naar jezelf te luisteren. Zijn gedrag is een serieuze waarschuwing. Hij toont weinig respect voor jou. Ga door met de scheiding als jij denkt dat dit het beste is voor jou.”

(Bron: Slate)

(Intropic: Image by freepic.diller on Freepik)

Plaats een reactie