‘Walgelijke’ reden waarom je twee keer moet nadenken over het kussen van mannen met baarden

Baarden zijn momenteel erg in trek. Ze zijn al jaren trendy en nu we in de ‘Movembermaand’ zitten, kunnen mensen verwachten dat ze veel meer haar en stoppels zien bij mannen. Maar je wilt misschien even nadenken voordat je in de verleiding komt om een man met een baard te zoenen…

Een arts heeft namelijk gewaarschuwd dat het hebben van een baard een goede reden kan zijn om afgeknapt te worden, omdat iemand zoenen met een baard enkele complicaties met zich mee kan brengen. Dr. Muneeb Shah, een TikToker bekend als de “Derm Doctor”, zei dat zoenen met iemand met een baard op veel manieren problematisch kan zijn. Hij reageerde onlangs op een video van een vrouw die zei dat ze “een man met gezichtshaar” had gekust en toen rode vlekken op haar kin verschenen.

Kleine snijwondjes en uitslag

Dit inspireerde de arts om mannen te adviseren hun baarden schoon te houden. Je hoeft ze niet helemaal af te scheren om aantrekkelijk te zijn, je moet er gewoon voor zorgen dat je ze goed onderhoudt. Dr. Shah zei dat baarden veel bacteriën kunnen dragen, dus als iemand zijn gezicht er tegenaan wrijft, kan dit kleine snijwondjes op je huid veroorzaken. Dit kan leiden tot de ontwikkeling van een infectie. Je zou ook iets kunnen krijgen dat “impetigo” wordt genoemd, wat door wordt omschreven als een aandoening die “besmettelijk maar meestal niet ernstig” is. Het veroorzaakt een rode uitslag, die je meestal kunt behandelen met antibiotische crème of tabletten.

Dus als je je harige man wilt zoenen, is het het beste ervoor te zorgen dat zijn baard schoon is voordat je de sprong waagt. Hygiëne is essentieel. Maar er zijn eigenlijk ook enkele voordelen aan het hebben van een baard. Het komt bijvoorbeeld goed van pas om je kin warm te houden tijdens de wintermaanden. Dr. Karan Raj beweerde ook dat een studie van gezichten in het ziekenhuis heeft aangetoond dat mensen met baarden eigenlijk schoner zijn dan degenen die gladgeschoren zijn, en dat het hebben van een baard zelfs kan helpen om je huid te verzachten.

Genetisch bepaald

Dit komt doordat het voorkomt dat je er de hele tijd aan zit. Bovendien kan het ook het risico op zonnebrand en huidkanker verminderen, hoewel je nog steeds zonnebrandcrème moet dragen als het buiten warm is. Aan de andere kant, als je altijd moeite hebt gehad om een baard te laten groeien, dan ligt de reden waarschijnlijk in je genetica. Sommigen van jullie zijn gewoon minder geneigd om een weelderige baard te laten groeien, en dat ligt volledig buiten je controle.

(Afbeeldingen: Freepik)

Plaats een reactie