Bejaarde stopt granaat waar de zon niet schijnt, meldt zich op spoeddienst

In het ziekenhuis van Toulon, Frankrijk, werden medewerkers geconfronteerd met een ongebruikelijke situatie op de eerste hulp. Een 88-jarige man had namelijk een obus (granaat) geplaatst daar waar de zon niet schijnt (je weet wel), wat resulteerde in de behandeling van het incident als een bommelding.

Het ziekenhuis moest gedeeltelijk worden ontruimd en het explosievenopruimingsteam werd ingeschakeld vanwege de obus. Na onderzoek werd vastgesteld dat het om een niet-gevaarlijk verzamelobject uit de Eerste Wereldoorlog ging dat niet meer kon exploderen. De granaat, die een lengte van twintig centimeter had en een diameter van vijf tot zes centimeter, bleek echter moeilijk te verwijderen uit het lichaam van de bejaarde man.

Succesvolle operatie

Een medewerker van het medische team merkte op: “Het komt er natuurlijk zelden uit waar het is ingegaan.” Daarom onderging de man een succesvolle operatie waarbij de granaat werd verwijderd, zonder enige complicaties als gevolg. De vraag blijft echter waarom iemand een granaat op die plek zou plaatsen. Iemand?

Volgtip! Heb je zin in meer gratis én exclusieve content? Word dan snel lid van onze nieuwe Facebook-groep ‘Lachen XL’. Lid worden kun je hier doen. Tot gauw!

Plaats een reactie