Mensen die veel thuiswerken zien er binnen 25 jaar zo uit, volgens AI

Er valt iets te zeggen over de vrijheid die thuiswerken kan bieden, maar gaat dit niet ten koste van een te hoge persoonlijke tol? Sinds de Covid-19-pandemie zijn veel wereldwijde werknemers vanuit huis gaan werken, of het nu volledig op afstand is of via een hybride model. Hoewel het ons een beter gevoel van werk-privébalans heeft gegeven, minder woon-werkverkeerkosten en de mogelijkheid om de hele dag in onze pyjama’s rond te lopen, heeft een angstaanjagende voorspelling zich ontvouwd.

Kantoor en schoolKantoor en school

Hoe zien mensen die veel thuiswerken er binnen 25 jaar uit?

Natuurlijk denk je misschien dat alles het waard is om niet naar kantoor te hoeven gaan en de hele dag met mensen te praten, maar je zou van gedachten kunnen veranderen na het zien van dit monster genaamd ‘Susan’. Nu is ze niet echt een persoon per se, maar ze zou voor velen van ons die thuiswerken in slechts 25 jaar werkelijkheid kunnen worden. Volgens de zoekmachine voor vacatures DirectApply ziet de voorspelde verschijning van externe werkers er behoorlijk angstaanjagend uit gezien onze nieuwe werkomstandigheden.

Zo zien thuiswerkers er binnen 25 jaar uit

De (fysieke) nadelen van thuiswerken

Deze visuele voorstelling van hoe mensen die thuiswerken er over 25 jaar uit zullen zien, laat zien dat je te maken kunt krijgen met slecht zicht, een ’tech neck’, ontstoken ogen, een slechte houding en snelle gewichtstoename. Dit komt door het zitten voor een scherm gedurende acht uur per dag, gebrek aan zonlicht en lichaamsbeweging. Niet alleen lijdt Susan aan ‘herhaalde typebelasting’, maar haar huid is gerimpeld door een tekort aan vitamine D en haar haar wordt dunner. Arme Susan.

Kantoor en schoolKantoor en school

Er is hoop voor mensen die thuiswerken

Een woordvoerder van DirectApply vertelde aan de Daily Mail: “Van verminderde sociale interactie en gebrek aan juiste lichaamsbeweging tot gebogen schouders en digitale oogbelasting – Susan schetst de vele fysieke implicaties van wat urenlang thuiswerken aan je laptop gekluisterd zitten onbewust kan doen met je fysieke en mentale welzijn.” Als je niet wilt eindigen zoals dit AI-model, is er nog steeds hoop. Psycholoog Dr. Rachel M. Allan vertelde de vacaturesite dat er belangrijke manieren zijn om je mentaal wel te voelen: “Het vasthouden aan een routine die bij je leven, je productiviteitsniveaus en je baaneisen past, is essentieel om emotionele gezondheid te behouden bij het werken op afstand.”

Zo zien mensen die veel thuiswerken er binnen 25 jaar uit

Contact met andere mensen

Ervoor zorgen dat je in contact staat met andere mensen is een andere geweldige manier om je welzijn te verbeteren, daarom stelt psycholoog Kate Brierton voor goede relaties met je collega’s te onderhouden, virtueel of persoonlijk. Ze zei: “Langdurig zonder menselijk contact kunnen leiden tot hogere niveaus van het stresshormoon cortisol, wat de bloeddruk verhoogt en schadelijke effecten heeft op de fysieke gezondheid.” Wat betreft de fysieke gezondheid wil personal trainer Joe Mitten dat je weet dat naar buiten gaan een prioriteit moet zijn, evenals fit blijven.

Dus, hoewel thuiswerken enkele vervelende bijwerkingen kan hebben, zolang je een goede routine hebt om even weg te zijn van je bureau, zou je sommige van die onaangename eigenschappen die Susan presenteert moeten kunnen vermijden.

Kantoor en schoolKantoor en school

Thuiswerken voor dummies

Wanneer je veel thuiswerkt – en daar zelfs al flink wat ervaring mee hebt – dan is het boek ‘Thuiswerken voor dummies’ echt een aanrader. ‘Thuiswerken voor Dummies’ leert je onder meer hoe je je aanpast aan deze nieuwe manier van werken, hoe je medewerkers managet die niet 100% van hun tijd op kantoor aanwezig zijn en hoe je contractuele elementen integreert in de arbeidsovereenkomst.

Nelly Magré en Jeanine Roncati zijn beiden coach en HR-adviseur. Ze ondersteunen al meer dan twintig jaar veranderingen binnen bedrijven en zijn al acht jaar betrokken bij het opzetten van telewerken.

Bestel hier het boek

Kantoor en schoolKantoor en school