“Ik pas drie keer per week op m’n kleinkinderen, maar ben niet uitgenodigd voor kerst bij m’n dochter”

In de populaire Telegraaf-rubriek ‘Opgebiecht’ delen lezers anoniem hun geheimen. Deze week deelt een oma haar gevoelens omdat ze kerst niet mag vieren met haar dochter, ondanks dat ze drie keer per week op haar kleinkinderen past. De vrouw schrijft: “Mijn dochter heeft haar kerstplanning rond. Ze viert kerstavond met vrienden en gaat op eerste kerstdag uit eten met het gezin.”

“Op tweede kerstdag vertrekken ze naar Italië om te skiën. En ik? Ik ga naar mijn zus en beste vriendin. Ik ben niet uitgenodigd. Het doet me veel verdriet, vooral omdat ik drie keer per week oppas op de kleinkinderen. Waarom kan ik niet gewoon mee uit eten?” “Sinds de geboorte van de kinderen pas ik al op. Ze zijn nu twee en drie jaar oud, en ik geniet er enorm van. Mijn dochter heeft een drukke baan, en haar man werkt meer dan fulltime.”

“Het was een klap in mijn gezicht!”

“Zijn moeder woont ver weg en komt een dag in de week. Ik woon om de hoek en heb drie dagen. Vriendinnen vinden het veel, maar ik vind het heerlijk. Als de keuze is tussen een kinderdagverblijf en oma, hoef je daar toch helemaal niet over na te denken?  Mijn schoonzoon deelde vorige week, toen hij de kinderen kwam ophalen, de planning mee. Het voelde als een klap in mijn gezicht. Vorig jaar bleven ze thuis, en toen was ik wel welkom.”

“Ik barstte in tranen uit”

“Ik begrijp dat het hectisch is door de reis naar Italië, maar het doet pijn. Alsof ik alleen goed ben om op te passen.Ik heb me goed gehouden toen mijn schoonzoon het vertelde, maar toen hij weg was, barstte ik in tranen uit. Ik had zo graag kerst gevierd met die kleintjes! De cadeautjes liggen al weken klaar. Mijn vriendin verloor haar zelfbeheersing toen ze het hoorde. Ze zei meteen dat ze nooit meer zou oppassen. Maar wie schiet daar iets mee op? Ikzelf en de kinderen.”

“Ik vraag me af of ze beseffen hoeveel pijn dit doet. Mijn schoonzoon staat er waarschijnlijk niet bij stil; hij is een echte vent. Maar van mijn dochter had ik meer begrip verwacht. Ze weet hoe belangrijk dit voor me is. Zo heb ik haar niet opgevoed…”

Deal-tip  

Vanaf heden werken wij als affiliate samen met onze partners Action en bol.com, die regelmatig dikke online deals aanbieden. Graag houden we jullie dagelijks op de hoogte van alle deals die beschikbaar zijn in onze nieuwe Facebook-groep ‘Gekke Deals’. Via deze link kun je gratis lid worden van de groep en blijf je op de hoogte van alle deals.  

Alle topdeals van Action vind je hier – Alle topdeals van bol.com vind je hier 

(Bron: Telegraaf – Intropic: Freepik)