“Ik begrijp niet dat anderen bang van me zijn en me veroordelen. Ik ben een normaal mens!”

Een zelfbenoemde ‘demoon’, die gedurende vele jaren ingrijpende veranderingen aan zijn uiterlijk heeft ondergaan, beweert dat vreemden hem te snel veroordelen. Mattia Muratori (27) is verslaafd aan tatoeages en lichaamsmodificaties, maar stelt dat als gevolg daarvan het publiek hem, en anderen zoals hij, als ‘onvriendelijk’ beschouwt. Hij benadrukt: “Persoonlijk zie ik geen reden om iemand te beledigen of te veroordelen voor wat hij graag doet, vooral als hij zich niet mengt in het leven van anderen.”

Hoewel Mattia oorspronkelijk uit Italië komt, woont en werkt hij momenteel in Londen als nachtwaker in een busgarage. In een interview met de Daily Star sprak hij openhartig over de vooroordelen waarmee hij geconfronteerd wordt. Hij deelde zijn visie: “Mensen met body art of lichaamsmodificaties zijn niet wezenlijk anders dan anderen zonder deze kenmerken. Leer te accepteren en vriendelijk te zijn, en stop met aannemen dat iedereen met tatoeages een crimineel is.”

https://www.instagram.com/p/Cx8aWKAMNQr/

“Velen zitten vast in het verleden”

“Velen lijken vast te zitten in het verleden.” Mattia benadrukte verder: “Sta open om meer te leren over het verhaal achter dit alles. Niemand zegt dat je ervan moet houden, maar op die manier beschik je tenminste over voldoende kennis om te stoppen met het bekritiseren van een groep mensen die keuzes maken die de meerderheid niet zou maken.” Mattia, die opvallende kenmerken zoals getatoeëerde oogballen, puntige oren en vijf centimeter lange duivelshoorns op zijn hoofd heeft, volhardt in zijn standpunt dat hij geen satanist is, ondanks de aanwezigheid van een Sigil van Lucifer op zijn voorhoofd.

https://www.instagram.com/p/CnSSe3mrugF/

“Trek me niks aan van de reacties!”

Hij kreeg zijn eerste tatoeage op 18-jarige leeftijd en begon op zijn 25e met het aanpassen van zijn lichaam, inclusief een onderhuids spinnenimplantaat op zijn borst. Hoewel zijn unieke verschijning in het openbaar tot verontwaardiging kan leiden, blijft Mattia standvastig. Hij legt uit: “Hoewel het een paar keer is voorgekomen, ging het meestal over religie en kritiek op mijn uiterlijk. Maar wanneer je de vraag stelt: ‘Denk je dat God blij zal zijn met wat je nu tegen me zegt?’, dan zwijgen ze plotseling en verdwijnen ze.” Hij beschouwt de negatieve reacties op straat als “volstrekt onbelangrijk” en laat ze geen invloed op hem hebben.

Deal-tip

Vanaf heden werken wij als affiliate samen met onze partners Action en bol.com, die regelmatig dikke online deals aanbieden. Graag houden we jullie dagelijks op de hoogte van alle deals die beschikbaar zijn in onze nieuwe Facebook-groep ‘Gekke Deals’. Via deze link kun je gratis lid worden van de groep en blijf je op de hoogte van alle deals.

Alle topdeals van Action vind je hier – Alle topdeals van bol.com vind je hier