“Ik ben het echt beu dat de mensen mijn man een ‘dikkerdjesjager’ noemen!”

Een jong koppel zegt dat ze constant vooroordelen en aannames bestrijden dat de man ‘een dikkerdjesjager’ is, puur vanwege het verschil in ‘omvang’ tussen hen beiden.

Dalreece heeft haar hele volwassen leven al een voller figuur, terwijl haar man Jarreth altijd aan de slanke kant is geweest. Het stel, afkomstig van buiten Kaapstad, Zuid-Afrika, had nog nooit gehoord van de term ‘inter weight’, maar ze moesten wennen aan blikken en gemene opmerkingen wanneer ze in het openbaar zijn.

“Ik had alleen maar foto’s van mijn gezicht gedeeld”

Ondanks het oordeel waarmee ze te maken krijgen, ziet het diep verliefde kopppel zichzelf niet als anders dan enig ander stel. Ze ontmoetten elkaar voor het eerst drie jaar geleden via de dating-app Tinder. Nadat ze een match waren op de app, begonnen Dalreece en Jarreth regelmatig heen en weer te berichten en maakten uiteindelijk plannen om elkaar in het echt te ontmoeten.

Dalreece was zich bewust van haar omvang en had alleen foto’s van haar gezicht op Tinder geplaatst, dus stuurde ze Jarreth een full-length foto van zichzelf, bezorgd dat hij niet meer met haar wilde daten. Maar voor Jarreth was de omvang van Dalreece niet eens relevant. Het stel trouwde iets meer dan een jaar geleden en is gelukkiger dan ooit. Bekijk hieronder een reportage over Dalreece en Jarreth: