“Ik ben 86 en zoek op Tinder naar een toyboy. Veel jonge vrouwen kunnen niet aan me tippen!”

Technologie brengt ons dichterbij en doorbreekt voor velen barrières van tijd, afstand en zelfs leeftijd. Dat is het geval bij Hattie Retroage, een 86-jarige grootmoeder die vastbesloten is liefde te vinden, of op zijn minst een goede date, en die Tinder heeft verrast. Deze voormalige danseres waagde zich in de wereld van online daten en zegt dat ze erin geslaagd is meer dan 50 mannen te daten.

Retroage is moeder en grootmoeder. Op 48-jarige leeftijd scheidde ze van haar man en sindsdien besloot ze volop van het leven te genieten door met mannen jonger dan zij te daten. Zich aanpassend aan nieuwe technologieën, creëerde ze een profiel op de dating-app Tinder, gevuld met sensuele foto’s die al snel de aandacht trokken. “Het doel van mijn leven is om het vreselijke en aftakelende beeld van ouder worden te veranderen en er iets opwindends van te maken,” zei ze in een gesprek met Barcroft TV. En ze slaagt er echt in. Volgens mediaverklaringen ontbreekt het de voormalige danseres niet aan verzoeken of matches, vooral van jonge mannen, haar zwakte.

“Eerst controleer ik of de chemie goed zit”

Retroage zegt dat deze voorkeur voor jongeren gemakkelijk te verklaren is: ze zijn bedrevener en energieker in bed dan mannen van haar leeftijd. Maar ze benadrukt dat ze zeer selectief is, en voordat ze instemt met een seksuele ontmoeting met een Tinder-aanbidder, gaat ze eerst met hem uit om te controleren of er chemie is. “Dan gaan we iets drinken, en als de chemie goed is, gaan we naar mijn appartement. Anders gaan we elk onze eigen weg,” vertelde ze aan Daily Star. Deze “oma van Tinder” is al jaren in het spel en heeft momenten van grote populariteit meegemaakt, zoals in 2018 toen ze deelnam aan het Channel 5 (UK)-programma Age Gap Love, dat zich toelegt op het bewijzen dat leeftijd geen belemmering is voor liefde en relaties.

Experimenteren op datingplatforms

Destijds had Hattie een vriend genaamd Jonh, met wie ze op de show verscheen, maar met wie ze kort daarna uit elkaar ging. Tot op heden is deze verleidelijke grootmoeder nog steeds vrijgezel en experimenteert ze met andere datingplatforms dan Tinder, zoals Bumble. Ze werkt momenteel als seksueel adviseur en besteedt tegelijkertijd haar tijd aan het schrijven van een boek, dat jongeren en ouderen wil inspireren om seksuele ontmoetingen te hebben met mensen met wie er een groot leeftijdsverschil is.

Wat zegt de familie ervan?

Haar controversiële levensstijl heeft haar een complexe relatie met haar kinderen opgeleverd. Hoewel ze zegt dat haar jongste dochter niet veroordeelt wat ze doet en ze contact houden, keurt haar oudere zoon van 57 jaar haar beslissingen af en staat hij haar zelfs niet toe om zijn kinderen te zien of tijd met hen door te brengen. Desondanks heeft deze vrouw geen spijt van de manier waarop ze haar leven leidt en geniet ze van haar seksualiteit. Integendeel, ze zegt dankbaar te zijn dat ze op haar leeftijd nog steeds volop van zichzelf kan genieten. “Ik ben dankbaar dat ik op deze leeftijd en in deze fase zoveel minnaars kan hebben als ik wil. Ik kan de diepte van het leven niet helpen. Maar de oppervlakkigheid van goede seks, dat is goed genoeg voor mij,” vertelde ze aan The Sun.

Bekijk hieronder een reportage over Hattie: