“Ik stuurde een sms naar de telefoon van mijn overleden vader en was geschokt toen ik een antwoord kreeg”

Als je vader overlijdt, verwacht je hem nooit meer te spreken. Maar een vrouw kreeg een schokkende verrassing nadat ze een bericht had gestuurd naar de telefoon van haar overleden vader. De vrouw, bekend als Kathy, zei dat haar vader in 2020 overleed en dat ze sindsdien berichten naar zijn oude telefoon heeft gestuurd.

Na een bijzonder zware dag wilde ze met haar vader praten en stuurde ze een sms met de tekst “Ik mis je elke dag”, maar ze dacht dat ze nooit een reactie zou krijgen. Toen kwam er een plotselinge verrassing die haar verbijsterde. Iemand antwoordde door haar twee vraagtekens te sturen en een vreemdeling leek het oude telefoonnummer van haar vader te hebben.

Lucky

“Whoa,” antwoordde Kathy. “Dit is het oude telefoonnummer van mijn vader, hij is in 2020 overleden. Ik verwachtte geen antwoord.” Het duurde niet lang voordat de vreemdeling empathie voelde voor Kathy en besloot om een beetje steun te bieden. Dat deden ze door een foto van hun kat te delen. “Wil je mijn kat gek zien doen!” vroeg de vreemdeling. Vervolgens stuurden ze een kiekje van een zwarte kat die aan het geeuwen was en vertelden het rouwende meisje dat hun huisdier Lucky heette.

Wat verbazingwekkend was, is dat de naam eigenlijk speciale banden heeft met Kathy’s familie. Op Reddit legde ze uit: “Toen ik een kind was, kocht mijn vader een puppy voor ons die Lucky heette. Deze interactie voelt als een knuffel van hem.” Sinds het verhaal werd gedeeld op het social media platform, zijn mensen in verbijstering achtergelaten. Velen beweerden dat het een teken van haar vader moest zijn.

“Tekenen zijn overal”

Eén persoon antwoordde: “Tekenen zijn overal en je hebt er net een van je vader gekregen.” Een ander merkte op: “Dat is zo basaal menselijk. Maar wel heilzaam.” Ondertussen zei een derde: “Het doet me denken aan een kleuter die overspoeld wordt met informatie en gewoon reageert met: ‘wil je mijn Pokemon-kaarten zien?’ Een vierde merkte ook op: “Ik ben een vader en dit bracht een traan in mijn oog.” Anderen deelden ook snel herinneringen aan hun eigen ouders die er niet meer zijn.

Een van hen deelde een verhaal en zei: “We hebben het mobiele nummer van mijn vader lang actief gehouden nadat hij in 2011 was overleden, zodat ik zijn stem kon horen op zijn voicemail. Ik liet ook berichten achter wanneer ik me echt kwetsbaar en gebroken voelde in de jaren na zijn dood. Ik leef met je mee en mijn gedachten zijn bij jou.” Een ander schreef: “Ik verloor mijn vader 13 jaar geleden en ik heb een bandopname van hem waarop hij me een boek voorleest dat ik af en toe beluister als ik hem een beetje extra mis.”