“Wij verdienen samen 250.000 euro per jaar, maar we moeten gaan besparen. Het leven wordt te duur!”

Een kinderloos koppel dat samen bijna 250.000 euro per jaar verdient, zegt dat het nog steeds niet genoeg is om hun levensstijl te financieren. Natalie Fischer en haar man Keldon werken allebei in de technische industrie en verdienen daar een goed loon. Maar volgens het echtpaar uit de VS hebben ze onlangs hun levensstijl ‘naar beneden bijgesteld’ als gevolg van een crisis in de kosten van levensonderhoud.

Content creator Natalie uit Seattle zei dat ondanks dat hun inkomen de laatste tijd is gestegen, het koppel ook veel meer heeft uitgegeven. Zo hebben ze luxueuze vakanties ondernomen naar Alaska, Mexico en Rome en zijn ze regelmatig uit eten gegaan in plaats van thuis te koken. Hun flat met twee slaapkamers kost hen ongeveer 2.000 euro per maand en de vaste rekeningen bedragen in totaal 1.100 euro. Elke maand uit eten gaan kost hen ook 300 tot 500 euro terwijl boodschappen nog eens 250 euro aan hun rekening toevoegen.

https://www.instagram.com/p/Cylr-8MvBIE/

Geen schoonheidsbehandelingen meer

Het koppel gaf recent ook 20.000 euro uit aan hun bruiloft, maar net door deze uitgave werden ze een beetje ‘zuiniger’. Natalie is sindsdien gestopt met haar anders frequente schoonheidsbehandelingen en het koppel heeft geen royale lidmaatschappen meer bij de sportschool en eet niet meer zoveel buiten de deur. “Vorig jaar was een beetje een anomalie voor ons – ik en mijn man trouwden en dat kostte veel geld,” zei Natalie aan LadBible.

“We gaan moeten bezuinigen!”

“We hebben veel gereisd en we hebben veel algemene uitgaven gedaan, dus we hebben niet zoveel gespaard. We proberen te bezuinigen op deze onnodige uitgaven. Ik beschouw mij en mijn man als middenklasse. We wonen in de buurt van Seattle en we hebben allebei een baan van negen tot vijf in de technische industrie en verdienen beiden goed. Een belangrijke reden waarom we besloten hebben om onze levensstijl af te bouwen, is omdat we niet wisten waar ons geld naartoe ging.”

https://www.instagram.com/p/CplF1w3v5qp/

“We hadden een levensstijl boven onze stand”

Keldon en Natalie zeggen nu dat ze willen sparen voor een reis naar Guam, Japan en de Filipijnen. Ze zijn 2024 begonnen door niet meer uit eten te gaan en zeggen dat dat iets is waar ze streng op zullen blijven. Natalie zei: “Ik merkte dat het heel moeilijk werd om bij te houden hoeveel we uitgaven als we uit gingen. Ik leefde meer dan ik nodig had. Ik wil veel meer gaan sparen en ik heb het gevoel dat we veel te veel uitgeven. Ik weet dat we een sluipende levensstijl hebben gehad – dat is een belangrijke reden waarom ik mijn levensstijl wilde afbouwen en wilde bijhouden waar elke dollar naartoe gaat.”