Site pictogram Mancho

Drie signalen van een ‘stille moordenaar’ die van je voeten komen

Als het gaat om ongewone sensaties in het lichaam, kunnen ze vaak waarschuwingssignalen zijn die het negeren niet waard zijn. Soms probeert je lichaam je echt te vertellen dat alles niet meer in orde is en dat het tijd is om naar de dokter te gaan. De tekenen kunnen van overal komen, maar vandaag gaan we ons concentreren op de voeten.

We kunnen veel leren over onze gezondheid van onze voeten als we weten waar we op moeten letten, en er zijn drie dingen waar je echt op moet letten. Het eerste waar je op moet letten, is een pijn in je voeten die je echt niet kunt verklaren. Zelfs als je ze omhoog hebt gelegd, voelen je voeten alsof je net 20 kilometer over de rotsachtige grond hebt gelopen.

Pijn aan de voeten: wat kan het betekenen?

Pijntjes en kwaaltjes kunnen komen en gaan, maar meestal weet je waarom ze er zijn, dus als het erop aankomt, is een onverklaarbare pijn in je voeten waarschuwingssignaal numero uno. Het tweede waar je op moet letten is bijzonder onaangenaam en dat is dat je zweren op je voeten hebt die niet lijken te genezen. En als derde en voornaamste, zie je misschien de stukjes keratine uit je voeten verslechteren voor je eigen ogen.

(lees verder onder de afbeelding)

Hoge cholesterol

Dit betekent dat je teennagels broos worden en dat eventuele haren die je op je voeten hebt, uitvallen. Als je deze waarschuwingssignalen krijgt, kan dit een indicatie zijn van een ‘stille moordenaar’ die levens kan beëindigen zonder erg voor de hand liggend te zijn – cholesterol. Als je een hoog cholesterolgehalte hebt, kan dit leiden tot de ontwikkeling van iets dat bekend staat als perifere arteriële ziekte (PAD).

Hoe kun je cholesterol verminderen?

Volgens artsen wordt dit veroorzaakt door de ophoping van vettige afzettingen van cholesterol en andere stoffen in de slagaders van je benen. Dit maakt je slagaders nauwer en betekent dat er minder bloed naar je benen kan stromen. Het bestrijden van deze stille moordenaar is moeilijk, maar een gezond dieet, proberen af ​​te vallen als je te zwaar bent en de alcoholconsumptie beperken, is de sleutel om te voorkomen dat het erger wordt.

Sporten en stoppen met roken

De beste dingen die je kunt doen, zijn regelmatig bewegen en stoppen met roken, omdat dit de belangrijkste factoren zijn die je cholesterol verergeren. Als je probeert te sporten en een terugkerende pijn in je benen voelt, dan is dat het signaal dat het tijd is om naar de dokter te gaan om te kijken wat er aan de hand is.

(Bron: LADbible – Afbeeldingen: Unsplash)

Mobiele versie afsluiten