Verbijsterende simulatie toont hoe thuiswerkers er tegen 2100 zullen uitzien

Sinds het verplichte thuiswerken voor velen van ons tijdens de Covid-19-lockdowns een feit werd, lijkt het iets te zijn dat blijvend is gebleven. Natuurlijk ben je tegenwoordig misschien ‘hybride’ of vraag je je elke ochtend boos af waarom je baas wil dat je naar kantoor komt, maar velen van ons brengen nog steeds veel tijd door achter ons bureau thuis. Of ja, we zitten in bed, perfect gebalanceerd met onze laptop tussen snacks, met de tv op de achtergrond.

Ondanks dat thuiswerken zo ‘gewoon’ geworden is voor velen, hebben veel mensen nog steeds geen aparte werkruimte ingericht. Nu creëerden onderzoekers een model met een bochel om te laten zien hoe thuiswerkers er aan het einde van de eeuw uit zouden kunnen zien – spoiler, het is niet zo mooi. Furniture at Work heeft Anna gecreëerd om te laten zien hoe we er tegen 2100 uit zouden kunnen zien en ze ziet er niet bepaald op haar best uit.

Hoe zien thuiswerkers er tegen 2100 uit?

Het model heeft een bochel, donkere, gezwollen ogen en haar handen lijken bijna op klauwen. Natuurlijk zeggen we 2100, maar we wedden dat velen van jullie die vanaf de bank werken al enkele tekenen hiervan vertonen. Anna werd gecreëerd naar aanleiding van onderzoek van de Universiteit van Leeds, waaruit bleek dat een derde van de mensen die thuiswerken in het Verenigd Koninkrijk geen aparte werkruimte heeft, wat later problemen zou kunnen veroorzaken.

(lees verder onder de afbeelding)

Fysieke effecten van thuiswerken

Furniture at Work legde uit: “Anna vertoont veel fysieke effecten door het constante gebruik van technologie, blootstelling aan schermen en een slechte houding, en benadrukt ook mogelijke mentale gezondheidsproblemen. “Om de effecten van het niet hebben van een geschikte werkplek thuis te visualiseren, gebruikte Furniture at Work wetenschappelijk onderzoek en werkte samen met gezondheidsexperts om te laten zien hoe de thuiswerker van de toekomst eruit zou kunnen zien.”

Onvoldoende frisse lucht en beweging

Vanuit haar comfortabele, knusse bed heeft Anna een bochel ontwikkeld, terwijl haar ogen rood en pijnlijk zijn geworden van het de hele dag staren naar een scherm. De arme vrouw is ook ongezond aangekomen en heeft een zwak immuunsysteem door inefficiënte frisse lucht en beweging. Experts dringen er bij degenen die vanuit huis werken op aan om enkele maatregelen te nemen om gezond te blijven en te voorkomen dat ze eruitzien als Anna.

Geschikte werkruimte voor thuiswerkers

Brian Clark, oprichter van United Medical Education, zei: “Thuiswerkers moeten regelmatig pauzes nemen om te rekken en hun lichaam te bewegen om rug- en nekpijn te voorkomen.” Hij adviseert ook om een ​​goede werkruimte in te richten voor gebruik tijdens het thuiswerken. “Het opzetten van een aangewezen werkruimte met ergonomisch meubilair is ook belangrijk om duidelijke grenzen te stellen tussen werk- en persoonlijke tijd,” voegde hij eraan toe.

(Bron: LADbible – Afbeeldingen: Furniture at Work)