Tweedehandsauto kopen? Zie je dit, koop hem dan niet!

Het kopen van tweedehands spullen is iets waar we allemaal wel eens mee te maken krijgen. Bijvoorbeeld een tweedehandsauto kopen. Misschien heb je wel eens kleding gekocht op Vinted om wat geld te besparen of om de planeet een handje te helpen. Maar hoewel er veel dingen zijn die je misschien niet tweedehands zou kopen, geldt dat vaak niet voor auto’s. Velen van ons hebben hun eerste auto tweedehands gekocht en sommigen blijven dat hun hele leven doen.

Tweedehandsauto kopen: de gevaren

Dus zelfs als je denkt dat je wel wat ervaring hebt op dit gebied, is er altijd iets waar je extra goed op moet letten. Een monteur heeft onthuld waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehands auto. En als het resultaat negatief is, kun je maar beter afzien van de aankoop.

Probleem met de olie

Op TikTok liet gebruiker ‘@jackofallbeards’ een Jeep zien die er op het eerste gezicht prima uitzag. Hij legt uit: “Dit is een 2015 Jeep Cherokee. Je zult momenteel veel van dit soort voertuigen op de markt zien.” Hij wijst op de olie op de peilstok die er bijna perfect schoon uitziet. “Dat is op zich geen rode vlag,” zegt hij.

Maar terwijl de auto er aan de buitenkant goed uitziet, onthult hij een probleem wanneer hij de oliedop verwijdert. Terwijl hij de dop langzaam eraf trekt, begint er een rode vlag te wapperen. Hij wijst op het dikke, kleverige olieslijm en legt uit: “Als je ziet dat de olie zo van de oliedop trekt, ren dan weg.” De monteur laat zien dat hoewel de auto start en goed klinkt, er duidelijk problemen zijn wanneer hij de motor op toeren laat komen. “Deze heeft een nieuwe motor nodig,” concludeert hij. Een tweedehandsauto kopen houdt dus wel degelijk bepaalde risico’s in.

Geld besparen met tweedehandsauto kopen

Het lijkt erop dat de vorige eigenaar misschien dikkere olie heeft gebruikt om een probleem te verdoezelen, maar dat heeft alleen maar geleid tot een onderliggend probleem. Een dure reparatie waar je niet op zit te wachten als je een tweedehands auto koopt om geld te besparen. Het is dus verstandig om zijn voorbeeld te volgen en goed te controleren of alles in orde is.

(Bron: TikTok – Afbeelding: Unsplash)