Dit zijn de (grote) prijsverschillen tussen Albert Heijn in Nederland en België

Er zijn opmerkelijke prijsverschillen tussen Albert Heijn-supermarkten in België en Nederland, blijkt uit een onderzoek. PingPrice heeft de prijzen van 11.000 producten onderzocht, en wat blijkt?

Het overgrote deel van de producten, 78%, heeft verschillende prijzen in Nederlandse en Belgische Albert Heijn-winkels, meldt Gondola. Voor bewoners van grensgebieden kan het voordelig zijn om inkopen te doen bij een Nederlandse Albert Heijn.

Verschil Albert Heijn in België en Nederland

Dit aangezien 48% van de producten goedkoper is in Nederland. Het prijsverschil bedraagt gemiddeld 16,3%. In Belgische vestigingen is slechts 30% van de producten goedkoper, maar het prijsverschil is hier groter: gemiddeld 23,5%.

Huismerken goedkoper in Nederland

Voor wie voornamelijk huismerken koopt, loont het om naar een Nederlandse Albert Heijn te gaan, waar huismerken gemiddeld 6% goedkoper zijn. Enkele categorieën van producten zijn ook goedkoper, zoals zuivelproducten, plantaardige producten, eieren, pasta, rijst en groenten en fruit. Maar in België zijn bieren, babyproducten en huishoudelijke producten dan weer goedkoper.

(Bron: Redactie 24 – Intropic: Screen grab YouTube)