Door deze 3 eenvoudige gewoonten kan je snel afvallen

Als je al maandenlang hard werkt in de sportschool, kan het behoorlijk frustrerend zijn als je niet de gewenste resultaten ziet. Vaak ligt het probleem niet aan je trainingsprogramma, maar aan andere factoren buiten de sportschool, zoals je voeding. Misschien ben je dan geneigd om drastische veranderingen door te voeren, net als veel anderen. Maar vaak levert dit niet de gewenste resultaten op. In plaats daarvan geldt hier het principe van ‘minder is meer’. Met kleine aanpassingen kom je vaak verder.

Snel afvallen: Hoe doe je dat?

Het nastreven van een ideaal lichaamsgewicht is vaak een droom die moeilijk te realiseren is. Terwijl je hard probeert om van die overtollige kilo’s af te komen, lijkt je lichaam soms tegen te werken. Een te grote verandering in je dagelijkse routine kan je lichaam in de war brengen en juist meer vetopslag veroorzaken. Snel afvallen door structuur aan te brengen kan daarentegen helpen om je streefgewicht te bereiken. Hier zijn drie belangrijke tips om dit te doen:

1. Laat je telefoon links liggen

Het lijkt alsof smartphones tegenwoordig een eerste levensbehoefte zijn geworden. Bijna iedereen heeft zijn telefoon binnen handbereik, zelfs tijdens het eten. Dit is niet alleen sociaal onwenselijk, maar kan er ook voor zorgen dat je meer gaat eten. Wanneer je bezig bent met het checken van je e-mails of social media, ben je minder bewust van je maaltijd en merk je minder snel dat je al genoeg hebt gegeten.

2. Snel afvallen door effectieve mindfulness

Mindfulness wordt soms gezien als een modegril, maar het kan juist erg effectief zijn. Het helpt om bewust te worden van verschillende processen in je omgeving, inclusief je voeding. Door bewust te leven, kun je eerder problemen identificeren en gericht actie ondernemen. Onderzoek heeft aangetoond dat mindfulness een effectief middel kan zijn in de strijd tegen overtollige kilo’s.

(lees verder onder de afbeelding)

snel afvallen

3. Snel afvallen met een eigen routine

Als je serieus bent over het bereiken van je doelen en snel afvallen, ontwikkel dan nieuwe gewoontes die je kunnen helpen. Op die manier geef je jezelf de beste motivatie. Zorg ervoor dat het niet alleen bij voornemens blijft, maar dwing jezelf tot verandering. Bijvoorbeeld door eerst een set oefeningen te doen terwijl je koffie zet, zonder je social media te checken. Zo gebruik je je tijd effectief om aan jezelf te werken. Dit zal je ook alerter maken en, in combinatie met een verfrissende (koude) douche, de perfecte manier zijn om je dag te beginnen.

(Bron: Man Man – Afbeeldingen: Unsplash)