iPhone trager

Door deze fout wordt je iPhone trager en vermindert de batterijduur

iPhone-gebruikers zijn voortdurend bezig met het zoeken naar manieren om batterijvermogen te besparen, vooral degenen met oudere toestellen. Na verloop van tijd merk je ongetwijfeld dat de batterij van je Apple-telefoon begint af te nemen en je iPhone trager wordt. En wanneer je onderweg bent zonder oplader bij de hand, kan dit een echt probleem worden. Dus grijpen velen van ons naar verschillende methoden om die kostbare batterij te sparen.

Hoe wordt je iPhone trager?

Een van die methoden is het sluiten van apps op je iPhone – dat lijkt vrij logisch, toch? Als je minder apps open hebt, zal je apparaat toch niet zo veel tegelijkertijd hoeven te verwerken en daardoor de batterij sparen, toch? Het is dan ook niet verwonderlijk dat velen van ons regelmatig over het scherm vegen en die apps sluiten, overtuigd als we zijn dat dit een grote beloning zal opleveren op het gebied van batterijduur.

iPhone-apps

Het klinkt allemaal behoorlijk verstandig en logisch. Maar Apple heeft uitgelegd dat dit niet precies klopt en zelfs je iPhone trager kan maken. Hoewel je snel kunt schakelen tussen apps wanneer je ze ‘open’ houdt, zijn alle apps die je denkt te hebben draaien op de achtergrond niet echt zo actief als je misschien denkt. Op zijn discussieforum legt Apple uit: “Wanneer recent gebruikte apps verschijnen, zijn ze niet open, maar staan ze in de stand-bymodus om je te helpen navigeren en multitasken.”

“Sommige apps waar je recent uit bent gegaan, blijven ‘voor een korte periode’ draaien, maar zodra ze in die opgeschorte staat belanden, zijn ze niet ‘actief in gebruik, open of nemen ze systeembronnen in beslag’. Met andere woorden, ze verbruiken geen batterij en ze sluiten zal je telefoon niet langer in leven houden. In feite kan het geforceerd sluiten van apps schadelijk zijn, zoals Apple toevoegt: “Je moet een app alleen sluiten als deze niet reageert.”

Geforceerd afsluiten van apps

John Gruber, een journalist die zich richt op technologie, bood verder inzicht op zijn blog Daring Fireball over waarom het sluiten van apps eigenlijk slecht kan zijn voor je batterij en je iPhone trager maakt. Gruber legde uit: “Apps op de achtergrond zijn effectief ‘bevroren’, waardoor ze ernstig beperkt zijn in wat ze op de achtergrond kunnen doen en het RAM-geheugen dat ze gebruikten vrijgeven. iOS is hier echt heel goed in. Het is er zo goed in, dat het ontdooien van een bevroren app veel minder CPU (en energie) vereist dan het opnieuw starten van een app die gedwongen is om te stoppen. Het geforceerd afsluiten van apps is niet goed. Je batterijduur zal slechter zijn en het zal veel langer duren om tussen apps te schakelen.”

Tips van Apple

Als je geschokt bent door het feit dat het sluiten van apps slecht kan zijn voor je batterij, maak je dan geen zorgen, want Apple heeft enkele andere tips gedeeld over hoe je het meeste uit je iPhone kunt halen. Om de batterijduur te maximaliseren, raadt het bedrijf aan om de software bij te werken naar de nieuwste versie, de helderheid te verlagen, gebruik te maken van de ‘Energiespaarstand’ en Locatiediensten uit te schakelen.

(Bron: Unlilad – Intropic: Unsplash)