Enkel deze twee landen zouden een nucleaire oorlog overleven

Bij een nucleaire oorlog bestaat de kans dat binnen 72 uur zo’n vijf miljard mensen omkomen. Fijne donderdag, iedereen!

In dit geval hebben we Annie Jacobsen te danken, een onderzoeksjournalist, New York Times bestsellerauteur en een Pulitzer Prize finalist in 2016. De 56-jarige uit Connecticut, VS, heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de mogelijke effecten van een nucleaire oorlog en beweert dat er slechts twee landen zijn waar je misschien, we herhalen, misschien zou kunnen overleven. Dit komt doordat nucleaire aanvallen een dikke rook van brandende vuren zouden veroorzaken die zich over drie continenten verspreidt, wat uiteindelijk een mini-ijstijd zou veroorzaken.

Wat gebeurt er bij een nucleaire oorlog?

Dit zou waarschijnlijk vijf miljard van de acht miljard mensen op aarde binnen 72 uur doden. Ze legde uit in de podcast “Diary Of A CEO” van Steven Bartlett: “Het grootste deel van de wereld, zeker de middelste breedtegraden, zou bedekt zijn met ijslagen… plaatsen zoals Iowa en Oekraïne zouden 10 jaar lang onder sneeuw liggen. De landbouw zou mislukken en als de landbouw mislukt, sterven mensen gewoon”

“Slechts twee landen overleven”

“Daarbovenop heb je stralingsvergiftiging omdat de ozonlaag zo beschadigd en vernietigd zou zijn dat je niet buiten in het zonlicht kunt zijn – mensen zouden gedwongen worden ondergronds te leven.” Jacobsen zei dat professor Brian Toon, een vooraanstaand expert op het gebied van klimaat en atmosferische wetenschap, haar vertelde dat slechts twee landen mogelijk een nucleaire winter zouden kunnen overleven: Nieuw-Zeeland en Australië, die in staat zouden zijn landbouw te behouden.

‘Per ongeluk’ een nucleaire oorlog

Ze sprak ook over het verhaal van de voormalige Amerikaanse minister van Defensie Bill Perry en de mogelijkheid dat een nucleaire oorlog per ongeluk kan plaatsvinden. “Hij was tijdens de Carter-administratie verantwoordelijk voor de ‘night watch’ en hij werd geïnformeerd door het Nationaal Militair Commando Centrum, de bunker onder het Pentagon, dat er ballistische raketten vanuit Sovjet-Rusland onderweg waren,” zei ze. “Dit werd bevestigd door de nucleaire bunker onder de Offutt Air Force Base in Nebraska, de STRATCOM (Strategic Command) bunker.”

“Het moest er echt uitzien”

“Niet alleen vlogen er intercontinentale ballistische raketten naar de Verenigde Staten, maar er kwamen ook raketten vanaf onderzeeërs naar de Verenigde Staten. Het was een enorme lading aan kernkoppen. Binnen enkele minuten kreeg hij te horen dat het een vergissing was – hoe kan zo’n fout gebeuren? Hij vertelde me dat er een VHS-band was van een gesimuleerde aanval door de Sovjet-Unie op de Verenigde Staten en dat de VHS-band per ongeluk in een machine in de nucleaire bunker onder het Pentagon was geplaatst en omdat deze verbonden is met STRATCOM werd het op beide plaatsen gezien. Perry zei tegen me dat het er echt uitzag omdat het bedoeld was om er echt uit te zien.”

(Bron: LADbible – Intropic: Freepik)