Optreden Joost Klein boeken? Dit waanzinnige bedrag betaal je

Het Eurovisie Songfestival van dit jaar bood niet alleen muzikale hoogstandjes en spectaculaire optredens, maar ook een flinke dosis controverse met de deelname van Israël en de diskwalificatie van Joost Klein.

Na een incident met een cameravrouw tijdens de halve finale werd hij gediskwalificeerd, omdat hij naar verluidt ‘een dreigende beweging’ zou hebben gemaakt naar de cameravrouw die hem tegen zijn zin filmde. Je zou denken dat diskwalificatie uit het Eurovisie Songfestival anno 2024 verschrikkelijke gevolgen zou hebben voor je muziekcarrière. Maar voor Joost Klein is het tegendeel waar.

Wat kost een optreden van Joost Klein?

Tijdens de Eurovisie-week steeg Joosts aantal Instagram-volgers van 600.000 naar 1,5 miljoen, en zijn liedje ‘Europapa’ werd op Spotify vaker beluisterd dan dat van welke andere kandidaat dan ook. Incident of niet, Joost Klein is populairder en geliefder dan ooit tevoren.

Deze populariteit betaalt zich ook goed uit: wil je Joost deze zomer op je festival of evenement laten optreden, dan moet je diep in de buidel tasten. Een optreden van 45 tot 60 minuten kost namelijk zo’n 50.000 euro, volgens artistbookings.

(Bron: Clint – Intropic: Screen grab YouTube)