Wie staat in Antwerpen het snelst aan je deur: pizzaman of cokedealer?

Anthony Casanova en Jamie Butler, de YouTubers uit Antwerpen bekend van het kanaal Platzak, hebben vorige week een opmerkelijk experiment uitgevoerd. Ze wilden testen wie er sneller aan hun voordeur zou verschijnen: een pizzabezorger of een drugsdealer.

Op hun YouTube-kanaal deelden ze de resultaten van hun test. In de video bestellen ze via hun smartphone eerst een gram cocaïne bij een dealer en vervolgens een pizza margherita bij pizzeria Valentino via Uber Eats. Beide bestellingen moesten geleverd worden aan hun adres in het Antwerpse Zuid. De cocaïne kostte 50 euro en de pizza 12,90 euro. “Dus de prijs is ook afhankelijk van de service,” grappen ze in de video.

Wie is het snelst?

Om 21.28 uur wordt de pizza besteld, met een geschatte levertijd van minstens een half uur volgens Uber Eats. De dealer belooft echter de cocaïne binnen 20 minuten te leveren. Omdat de YouTubers niet genoeg cash in huis hebben, gaan ze eerst naar een geldautomaat. Terwijl ze weg zijn, stuurt de dealer een bericht dat hij over 5 minuten bij hun deur zal zijn. Tot hun verbazing staat hij al te wachten als ze terugkomen.

Hoewel de dealer en de cocaïne niet in beeld komen, beweren ze om 21.46 uur al met de drugs in hun huiskamer te zitten. Van de pizza is dan nog geen spoor. Die arriveert pas een dik kwartier later.