Deze twee knappe vriendinnen lijken tweelingzussen, maar er is veel meer aan de hand

Een model heeft bewondering geoogst door samen met een vriendin te poseren, waardoor ze op het eerste gezicht lijken op tweelingzussen. Wat velen echter misschien niet beseffen, is dat de opvallende gelijkenis te danken is aan het feit dat beide vrouwen zijn gecreëerd door kunstmatige intelligentie (AI).

Net echt!

Milla Sofia omschrijft zichzelf als een ’24-jarige inwoner van Helsinki’, maar de blonde verschijning is eigenlijk een virtueel model, voortgebracht door een combinatie van ‘computermagie’ en creatieve verbeelding. Haar vriendin HEiDi-Ai is eveneens een product van AI, met identieke kenmerken als Milla. Beide dames hebben lange blonde lokken, keurig gescheiden in het midden, en delen dezelfde glimlach, oogkleur en parelwitte tanden.

Op een gedeelde foto op Milla’s Instagram-pagina dragen de virtuele dames bijpassende crèmekleurige truien terwijl ze knuffelen en stralen voor de camera, te midden van een Laplands decor. Milla deelde de foto met haar 124.000 volgers en zei: “Een gezellig moment met mijn vriendin Heidi in Lapland. Zoveel mooie herinneringen samen! Volg haar ook!”

AI-model verdient een fortuin

Recentelijk is onthuld dat het AI-model Aitana López naar verluidt € 9.000 per maand verdient met online foto’s en samenwerkingen met merken. De schoonheid, vermoedelijk afkomstig uit Barcelona, heeft naar verluidt advertentiedeals gesloten met een waarde van meer dan € 1.000 per Instagram-post en heeft een online aanhang van meer dan 170.000 volgers.