“Ik heb een relatie met mijn vriendin en met een spook. Ik snap niet dat mensen dit raar vinden!”

Rebekah is een ‘Geestengids’ en deelt haar ervaringen online, maar haar connecties met de andere wereld werden plotseling een stuk persoonlijker aan het einde van een van haar spooktochten. Ze vertelde aan Love Don’t Judge: “Ik ben veroordeeld omdat ik een relatie heb met een geest. Zijn naam is Rupert, ik ontmoette hem voor een historisch huis in de buurt. Hij was een soldaat uit de Revolutionaire Oorlog, oorspronkelijk uit Wales.”

Ze vervolgde: “Het was na een spooktocht die ik net had geleid, hij riep me en vroeg of ik alleen naar huis liep. Hij vroeg of hij me mocht begeleiden, wat me een beetje een vreemd gevoel gaf omdat het me nog nooit eerder was overkomen, vooral niet van een geest. Maar hij leek echt aardig, dus ik zei: ‘Ik geef je vijf blokken’.” Ondanks haar aanvankelijke aarzeling stemde Rebekah toe, ze leerden elkaar kennen en begonnen langzaam meer tijd samen door te brengen. “We moesten elkaars taal leren. Hij moest leren hoe ik hem psychisch waarnam.”

“Hij was meteen duidelijk over grenzen”

“Met respect begon hij vaker bij mij in de buurt te zijn, hij was altijd heel duidelijk over grenzen en wilde toestemming. Hij wilde nooit aandringen om in mijn huis te komen of iets dergelijks.” Onverwachte gevoelens groeiden tussen hen en ze werden een stel. Rebekah legde uit dat ze via hun energieën contact hebben, waarbij hun relatie vooral draait om emoties, “vanwege de zeer duidelijke fysieke verschillen tussen ons. Hij erkent dat ik hier fysiek aanwezig ben. Ik moet hier mijn leven leiden in het heden.” En Rebekah ontmoette ook iemand nieuw in de levende wereld, een mede-spiritueel social media-educator genaamd Katharyn.

Partner in het ‘echte leven’

“We ontmoetten elkaar op TikTok. Ik vond Rebekah en dacht, wow, dit is geweldig,” legde Katharyn uit. “We ontmoetten elkaar in persoon een jaar nadat we waren begonnen met praten. We werden beste vrienden, en toen stopten we met het negeren van onze gevoelens voor elkaar.” Katharyn heeft geen romantische relatie met Rupert maar respecteert wat hij en Rebekah hebben. “Rupert en ik zijn vrienden. We hebben samen opgetrokken, gesprekken gevoerd, reizen gemaakt.” Rebekah en Katharyn maken video’s en livestreams met een gemeenschap van mensen online, die inzicht willen krijgen in hun eigen spookachtige interacties.

Kritiek

Maar met deze steun komen ook critici. Reacties zoals “Je bent gek”, “Ze laten tegenwoordig iedereen uit de inrichtingen”, “Duidelijk dat ze liegt”, en “Vind Jezus, accepteer hem in je hart” zijn veelvoorkomend. Ondanks dit, richten ze zich op de positieve aspecten en de hoop die ze hebben gebracht in het leven van hun volgers. “Wat het voor mij de moeite waard maakt, is het aantal mensen dat naar voren komt en zegt: ‘Je hebt me het gevoel gegeven dat ik niet gek ben, dank je’,” legde Rebekah uit. Katharyn stemde in: “Het was echt als een gemeenschap gebouwd op mensen die zeggen, ‘Ik dacht dat ik het aan het verliezen was. Dank je dat je hierover praat, of dank je dat je me hebt geholpen om niet bang te zijn om te sterven’.”

(Bron: Truly)