5 redenen waarom mannen niet meer willen vrijen met hun partner

Voor de meeste mensen is seksuele intimiteit een belangrijk aspect van het getrouwde leven. Wanneer een man echter geen interesse lijkt te hebben in seks, kan dit voor sommige vrouwen een waarschuwingssignaal zijn dat hij hen niet meer aantrekkelijk vindt of zelfs vreemdgaat. Hoewel dit soms waar kan zijn, is er waarschijnlijk een meer persoonlijke reden voor de afgenomen seksuele activiteit in het huwelijk.

Erectieproblemen

Volgens seksdeskundige Tracey Cox zijn er vijf belangrijke factoren die vaak over het hoofd worden gezien als het gaat om mannen die stoppen met seks hebben met hun vrouwen. De meest voorkomende reden is erectieproblemen. Dit komt vaker voor bij oudere mannen, maar kan mannen van alle leeftijden treffen en hun zelfvertrouwen in de slaapkamer ernstig schaden. Dit kan leiden tot een gebrek aan interesse in seks, omdat ze zich onzeker voelen over hun prestaties.

Aantrekkelijkheid

Een tweede reden is dat een man zich mogelijk niet aantrekkelijk voelt, wat zijn verlangen naar fysieke intimiteit negatief beïnvloedt. Hoewel mannen misschien minder aandacht besteden aan lichaamsbeeldproblemen dan vrouwen, kunnen ze hier toch onder lijden, wat leidt tot minder seks binnen het huwelijk.

Stress

Daarnaast kunnen langdurige stress of depressie een rol spelen. Deze mentale worstelingen verminderen niet alleen het verlangen naar seks, maar de behandeling ervan, zoals antidepressiva of het gebruik van alcohol, kan ook een negatief effect hebben op hun libido.

Laag libido

Een vierde factor is een natuurlijk laag libido. Sommige mannen hebben van nature een lager seksueel verlangen, vooral na een paar jaar in een relatie of na het krijgen van kinderen. Dit heeft meestal weinig te maken met de aantrekkelijkheid van hun vrouw, maar meer met hun eigen seksuele behoeften.

Beleefdheid

Tot slot kan een man seksuele gemeenschap vermijden uit beleefdheid of hoffelijkheid. Dit kan voortkomen uit een negatieve perceptie van seks die onbewust in de kindertijd is gevormd. Bijvoorbeeld, als een ouder vreemdging en dit als problematisch werd gezien, kan een man seks als iets negatiefs beschouwen en vermijden, zelfs als zijn partner er open voor staat.

Cox benadrukt dat deze factoren vaak over het hoofd worden gezien, maar een belangrijke rol spelen in de dynamiek van een seksloos huwelijk.

(Bron: Clint – Intropic: Freepik)