Site pictogram Mancho

Ouders kopen octopus voor zoon en het dier vernietigt gans hun huis

Een gezin had niet verwacht dat het kopen van een huisdier voor hun jonge zoon hun leven en huis voorgoed zou veranderen. Voor de negenjarige Cal Clifford uit Oklahoma, VS, was het altijd al een droom geweest om een eigen huisdier te hebben. Een huisdier willen als kind is niets ongewoons; de meesten van ons hebben waarschijnlijk ooit onze ouders gesmeekt om een kat of hond. Maar Cal was niet geïnteresseerd in een viervoetige vriend. Sinds hij drie jaar oud was, wilde hij liever een huisdier-octopus.

“Elke verjaardag, elke kerst, elke vakantie, zei hij steeds: ‘Het enige wat ik wil, is een octopus’,” vertelde vader Cameron Clifford (36) aan The New York Times. De familie had jarenlang Cal’s interesse gesteund door hem allerlei octopus-thema speelgoed en kleding te geven, voordat ze uiteindelijk besloten dat hij oud genoeg was om voor het dier zelf te zorgen. Op Cal’s negende verjaardag kwam zijn droom eindelijk uit: op 11 oktober 2023 verwelkomde het gezin een octopus in hun huis. Cal noemde zijn huisdier Terrance en hield het dier in een tank in zijn slaapkamer.

50 eitjes

Maar, zonder dat de familie het wist, was Terrance eigenlijk een vrouwelijke octopus, en zou ze hun leven compleet veranderen nadat ze rond de 50 eitjes had gelegd. De nieuwe toevoegingen lieten de familie Clifford geschokt achter, omdat Cameron eerder door experts was verteld dat de eitjes onbevrucht waren en simpelweg een teken dat de octopus aan het einde van haar leven was. Ondanks de enorme obstakels die komen kijken bij het plotseling vergroten van hun familie met 50 leden, gingen de Cliffords de uitdaging aan en werkten ze hard om de jonkies de beste overlevingskansen te geven.

Wetenschappers verbaasd

“Het is veel werk. Heel veel werk, emotie, geld en tijd,” legde Cameron uit, toevoegend dat hij verschillende aquaria en onderzoeksfaciliteiten had benaderd voor hulp bij de verzorging van de baby’s. De familie heeft sindsdien ongeveer de helft van de baby’s in leven weten te houden, een cijfer dat veel hoger is dan het gemiddelde en onderzoekers verbaasd laat staan. “Elke wetenschapper met wie ik spreek, is altijd een beetje verbaasd dat we zo’n hoog rendement hebben gehaald in de badkamer van een kind,” zei Cameron.

(lees verder onder de video)

Hit op TikTok

De familie documenteert hun reis ondertussen op TikTok, met hun account @doctoktopus dat meer dan 450.000 volgers heeft verzameld. Dit betekent echter niet dat de reis zonder moeilijkheden is geweest. Cameron onthulde de praktische en vaak kostbare uitdagingen van het bouwen van tanks voor de 50 baby’s in hun huis. Het geïmproviseerde octopus-aquarium heeft ook schade veroorzaakt, met gemorst water en kleine elektrische branden die onverwachte kosten veroorzaakten.

RIP Terrance

“Neem geen huisdier-octopus tenzij je bereid bent om slaap te verliezen en tegelijkertijd het studiefonds van je kinderen,” voegde de vader toe in een ander interview met USA Today. Op 22 april 2024 kwam vervolgens het hartverscheurende nieuws dat Terrance onvermijdelijk stierf. De familie deelde een eerbetoon aan het zeedier op hun account, waarop volgers hun medeleven betuigden aan de familie. “Ik kan niet geloven dat ik huil om een octopus,” schreef iemand, terwijl een ander toevoegde: “Ze heeft veel langer geleefd dan ze zou moeten hebben. Deze hele ervaring zal voor altijd voortleven en het begon allemaal met Terrance. Probeer het gevoel van verdriet te veranderen in een viering en dankbaarheid.”

Mobiele versie afsluiten