Opgelet heren: vrouwen met deze 5 jobs gaan het vaakst vreemd

Overspel komt voor in alle lagen van de samenleving, ongeacht de woonplaats of financiële status. Verleiding kan overal op de loer liggen, zowel voor mannen als vrouwen. Onderzoek naar buitenechtelijke relaties binnen specifieke beroepsgroepen heeft echter verrassende resultaten opgeleverd. Als je partner werkzaam is in een van de volgende beroepen, is het wellicht verstandig om extra alert te zijn.

Het Canadese online datingbureau Ashley Madison, dat zich richt op mensen die buiten hun relatie op zoek zijn naar contacten, heeft regelmatig onderzoek gedaan naar het liefdesleven van hun klanten, met behoud van discretie en anonimiteit. Onlangs vroegen ze meer dan 2000 vrouwelijke klanten om een enquête in te vullen, waarvan de resultaten mogelijk verbazingwekkend zijn voor sommige mannen.

5 beroepen waarin vrouwen vaak vreemd gaan

Alle deelnemers aan de enquête hadden op dat moment een relatie. Ze moesten hun beroep opgeven en aangeven of ze ooit waren vreemdgegaan. De antwoorden zijn geanalyseerd, resulterend in een ranglijst van beroepsgroepen waarin vrouwen het vaakst ontrouw zijn. Hier zijn de top 5 resultaten:

5. Maatschappelijk werkers:

Hoewel maatschappelijk werkers waardevolle hulp bieden aan mensen om zich beter te kunnen redden in hun sociale omgeving, gaat in 9% van de gevallen deze hulpverlening verder dan alleen praktische ondersteuning.

4. Financiële sector:

In de financiële dienstverlening gaat 9% van de vrouwen vreemd, wellicht op zoek naar opwinding in een omgeving die soms als saai wordt ervaren.

3. Zelfstandige ondernemers:

Vrouwen met een eigen bedrijf vinden gemiddeld in 11% van de gevallen tijd voor amoureuze ontspanning te midden van hun drukke zakelijke agenda.

2. Het onderwijs:

Maar liefst 12% van de vrouwelijke leraren geeft extra ‘bijles’ aan volwassenen tijdens ouderavonden, wat kan verklaren waarom sommige ouders graag aanwezig zijn bij deze gesprekken.

1. De medische sector:

Verpleegsters in de medische sector voeren de lijst aan, met 23% van de vrouwen die graag de rol van ‘doktertje spelen’ op een zeer intieme manier. Vrouwen in deze beroepsgroep gaan volgens de enquête het vaakst vreemd.

(Bron: Clint – Intropic: Freepik)