Jongen identificeert zich als kat, moeder mag niet met hem naar de dierenarts

Een moeder zoekt advies op TikTok omdat haar zoon zich identificeert als een kat, maar niet naar de dierenarts mag. Het filmpje ging snel de wereld rond en heeft nu ook jou bereikt. Volgens de moeder is de dierenarts niet inclusief genoeg.

Zoon identificeert zich als kat

Het is tegenwoordig steeds gebruikelijker dat mensen zich niet identificeren met de traditionele hokjes waarin ze worden geplaatst. Sommige mensen zijn homo, anderen non-binair of genderqueer. Het is belangrijk om iedereen in hun waarde te laten, ook al zijn er mensen die het hier niet mee eens zijn.

Daarom zijn er demonstraties om meer bewustzijn te creëren, vaak georganiseerd door de LGBTQ+ gemeenschap. Deze gemeenschap zet zich in om ondersteuning en empowerment te bieden, omdat ze nog steeds veel obstakels ervaren. Soms lijkt dit echter te ver te gaan en kan het averechts werken.

Bezoek aan de dierenarts

Een voorbeeld hiervan is een jongen die zich identificeert als kat. Zijn moeder wilde hem naar de dokter brengen toen hij zich niet goed voelde. Omdat katten naar de dierenarts gaan, wilde zij haar zoon daarheen brengen. De dierenarts weigerde echter hem te behandelen, omdat hij een mens is.

De moeder was woedend en beschouwde dit als discriminatie. “Als mijn zoon zegt dat hij een kat is, dan is hij een kat. Hij verdient het om als kat behandeld te worden,” stelde ze. Ze vindt dat de dierenarts niet inclusief genoeg is en overweegt zelfs een aanklacht in te dienen.

@isatandstared Replying to @disneydel #isatandstared #satire ♬ original sound – Kass Theaz