Site pictogram Mancho

Transvrouw Jessica haat haar ‘mannenstem’ en koopt een nieuwe

Wanneer een man besluit vrouw te worden, is dat een langdurig en ingrijpend proces dat vaak jaren in beslag neemt. Het begint met hormoontherapie en omvat vaak meerdere operaties. Een van de laatste stappen is vaak het aanpassen van de stem, zodat deze beter past bij het nieuwe uiterlijk.

Jessica Alves

Jessica Alves, die geboren werd als man, besloot op haar 36ste dat ze als vrouw door het leven wilde gaan. “Ik wist niet dat ik transgender was, maar ik voelde altijd al dat ik anders was,” vertelt ze.

Jessica heeft inmiddels meer dan 800.000 pond uitgegeven aan haar transformatie, wat niet alleen haar uiterlijk betreft, maar ook haar stem. Ze wilde namelijk niet met een mannelijke stem rondlopen terwijl ze eruitziet als een vrouw.

Stemoperatie

Daarom onderging Jessica een stemoperatie. Deze ingreep vond plaats in het Kamol ziekenhuis in Bangkok en omvatte zowel gezichts- als stemfeminiserende chirurgie. Na de operatie mocht ze een week niet praten. Hoewel haar stem nu aanzienlijk anders klinkt, komt deze nog niet natuurlijk over. Om een natuurlijke klank te bereiken, moet ze intensief oefenen met haar stembanden.

Het blijft dus de vraag of Jessica tevreden zal zijn met het resultaat of dat ze binnenkort weer onder het mes zal gaan.

Mobiele versie afsluiten