Tobi is een genderloze clown: “En ik wil enkel zo genoemd worden!”

Tegenwoordig kun je bijna alles zijn wat je wilt. Hoewel het nog niet door iedereen volledig wordt geaccepteerd, erkent de overheid het wel. Zo kun je nu zelfs je gender aanpassen in je paspoort.

Sommige mensen voelen zich helemaal niet gebonden aan een specifiek gender en kiezen ervoor om genderneutraal door het leven te gaan. Het lijkt wel alsof er steeds meer nieuwe genders bijkomen.

Tobi de Genderloze Clown

Tobi is een influencer die zelf niet weet of hij/zij als man of vrouw door het leven wil gaan. Daarom wil Tobi door anderen gewoon aangesproken worden met ‘het’. Op zich geen groot probleem, zou je denken, maar Tobi zoekt graag de grenzen op. Tobi wil namelijk nu ook erkenning krijgen voor haar eigen gendersoort.

Hen voelt zich niet serieus genomen en wil daarom dat haar gender ook behoort tot een van de officiële genders. Hoe ‘het’ deze wil noemen? De genderloze clown.

Tobi en Schmink

Tobi houdt van schmink. Hoe ‘het’ zich opmaakt, heeft niets meer met gewone cosmetica te maken. Het gezicht is helemaal vol geplamuurd en lijkt direct op een clown. Gelukkig is dit ook precies de bedoeling van Tobi. Zelf vindt Tobi dat de make-up vooral feminisme uitstraalt. Toch vertelt ‘het’ dat de make-up van een clown een prettig gevoel geeft en dat het zich ziet als een pop.

“Ik geniet ervan om op een clown te lijken. Ik wil graag als een pop gezien worden. Ik wil geen gender aan mezelf vastgeplakt hebben. Ik ben anders gebouwd!”

@tobitopaz

i never talk ab this and i just don’t want to be viewed as gendered and hate the idea that people don’t know so okay thank you #nonbinary #agender #nb

♬ original sound – tobi