Emily weigert huur te betalen: “Knappe mensen zoals ik hebben dat privilege”

Een ‘dakloze’ vrouw in Australië onthult dat ze haar ‘schoonheidsprivilege’ gebruikt om geen huur te hoeven betalen. De 25-jarige Emily Webb, woonachtig aan de Gold Coast, heeft een creatieve oplossing gevonden voor de ‘dakloosheid’ en hoge huurprijzen. Ze gebruikt datingapps om elke nacht een slaapplek te vinden.

In een virale TikTok-post deelde Emily: “Ik kan niet geloven dat ik al die tijd mijn geld aan huur heb verspild. Levenshack: als je knap bent, betaal dan nooit huur.” Ze legt uit dat ze via apps zoals Hinge dates vindt en vervolgens bij hen overnacht. “Ik vind verschillende jongens bij wie ik kan logeren, en het gaat verrassend goed,” zegt ze, zonder haar ‘situatie’ aan de mannen te onthullen. “Ik vertel het ze meestal niet – ik wil niemand onder druk zetten,” aldus Emily. “Ik vermeld niet dat ik dakloos ben en ik denk niet dat ik er dakloos uitzie.”

Gemengde reacties

Emily’s creatieve aanpak van de huizencrisis roept gemengde reacties op. Sommigen bekritiseren haar voor het uitbuiten van haar ‘schoonheidsprivilege’, terwijl anderen bezorgd zijn over haar veiligheid. Emily verdedigt haar acties tegenover News.com.au en legt uit dat haar account op een volwassenensite met meer dan 100.000 volgers winstgevend is. Ze kan makkelijk een hoog bedrag aan huur betalen, maar heeft ondanks het aanbieden van een jaar vooruit te betalen, geen succes gehad op de woningmarkt. “Ik heb verschillende keren aangeboden om zes tot twaalf maanden huur vooruit te betalen en nog steeds geen geluk gehad,” zegt ze. Ze verblijft ook meerdere nachten per week bij vrienden.

“Ik heb veel vrienden aan de Gold Coast, maar ik wil geen last zijn.” Voor een langetermijnoplossing is Emily zich ervan bewust dat ze Hinge niet voor altijd kan gebruiken om een slaapplaats te vinden, maar voorlopig test ze graag de grenzen van haar ‘schoonheidsprivilege’.

“Je bent maar één keer jong en knap”

“Je bent maar één keer jong en knap en ik geniet ervan om er overal van te profiteren waar het kan,” zegt ze. “Ik bekijk appartementen en dit geeft me de ruimte om kieskeurig te zijn. Ik realiseer me nu dat ik prima zonder een vaste stek kan. Ik heb het gevoel dat ik elke dag een huurwoning kan vinden en ben niet extreem gestrest.”