“Mijn vader noemt me een homo omdat mijn vriendin vroeger een man was”

Liefde manifesteert zich op buitengewone wijze, met talloze variaties en mogelijkheden. Vaak ontspringt liefde uit een initiële uiterlijke aantrekkingskracht, waarbij twee mensen besluiten de moeite te nemen elkaar beter te leren kennen. In het geval van Jesse en Cassidy was deze aantrekkingskracht onmiddellijk voelbaar. 

Toen Jesse Cassidy op Instagram tegenkwam, nam hij het initiatief om haar een bericht te sturen. Gelukkig voelde Cassidy zich ook aangetrokken, en zo begon er al snel een dialoog tussen hen. Cassidy deelde snel haar persoonlijke verhaal als transvrouw, wat betekent dat ze als man is geboren en de transitie naar vrouw heeft doorgemaakt. Voor Jesse was dit gegeven geen enkel probleem; integendeel, het betekende het begin van een bijzondere liefdesrelatie.

“Mijn vader vindt dat ik homo ben”

Cassidy ervaart echter vaak negatieve reacties, vooral vanuit religieuze kringen, waarbij mensen haar vrouw-zijn betwisten en haatvolle opmerkingen maken. Jesse krijgt nu zelf ook te maken met negatieve berichten, waarbij mensen hem als homo bestempelen vanwege zijn relatie met een transvrouw. Zelfs zijn eigen familie en vrienden beschouwen hem nu als homo, wat tot een woedende reactie leidde toen Jesse zijn deelname aan het programma ‘Love Don’t Judge’ aan zijn vader vertelde.

“Cassidy heeft voldoende vrouwelijke kenmerken”

Zijn vader verkondigde: “Nu zal de hele wereld weten dat mijn zoon homo is.” Jesse benadrukt echter dat hij zich niet identificeert als homo, aangezien hij zich aangetrokken voelt tot vrouwen en vindt dat Cassidy voldoende vrouwelijke kenmerken bezit om als vrouw erkend te worden. Hij begrijpt dan ook niet waarom anderen dat anders zouden zien. Hieronder kun je de reportage over dit bijzondere koppel bekijken: