Lisa wil dat moeder verhuist: “45 minuten rijden met de kids is te lang!”

Lisa (35) vindt dat haar moeder dichter bij haar moet komen wonen. Momenteel is het drie kwartier rijden om met haar kleinkinderen naar haar moeder te gaan, en die afstand vindt Lisa te groot. Ze wil graag dat haar moeder dichterbij komt wonen; anders zegt ze dat één keer in de drie maanden wel vaak genoeg is om langs te komen.

Met twee jonge kinderen kost het reizen naar haar moeder veel tijd en energie. Hoewel ze veel van haar moeder houdt en wil dat haar kinderen een goede band met hun oma opbouwen, maakt de lange rit het moeilijk om regelmatig op bezoek te gaan. Lisa’s moeder woont in een mooie buurt, maar Lisa denkt dat het tijd is voor verandering. Ze hoopt dat haar moeder begrijpt hoe belangrijk het voor haar is om vaker bij elkaar te zijn. Met een drukke baan en een gezin kan Lisa niet altijd de tijd vrijmaken voor een heen-en-terugreis van anderhalf uur.

Dichterbij zou gemakkelijker zijn

Lisa heeft haar moeder al eens gevraagd om te overwegen dichterbij te verhuizen. Ze heeft benadrukt hoe fijn het zou zijn om elkaar vaker te zien. Haar moeder zou dan meer tijd kunnen doorbrengen met haar kleinkinderen, en Lisa zou makkelijker langs kunnen komen zonder dat het een hele onderneming wordt. Lisa begrijpt dat verhuizen een grote stap is, maar denkt dat het voor iedereen beter zou zijn.

“Ik wil haar niet onder druk zetten, maar…”

Ze wil haar moeder niet onder druk zetten, maar hoopt dat haar moeder inziet hoeveel dit voor haar zou betekenen. Een kortere afstand zou hun band versterken en meer quality time met de kleinkinderen mogelijk maken. Als haar moeder niet dichterbij komt wonen, ziet Lisa geen andere optie dan minder vaak op bezoek te gaan. Ze wil niet dat de afstand hun relatie beïnvloedt, maar moet ook aan haar eigen gezin denken. In dat geval zou één keer in de drie maanden op bezoek gaan de realiteit worden.

Lisa hoopt dat haar moeder begrijpt hoe belangrijk dit voor haar is. Ze wil het beste voor haar kinderen en hoopt dat haar moeder deze stap wil overwegen. Dichterbij elkaar wonen zou zoveel gemakkelijker en leuker zijn voor iedereen. Lisa blijft hopen dat haar moeder deze verandering wil maken voor hun gezamenlijke toekomst.