“Mijn vrouw bekende dat ze me bedroog. Maar ik walg van wat ik haar toen zei… Wat dacht ik wel!?”

Ontdekken dat je bent bedrogen, kan je sprakeloos en diep gekwetst achterlaten. Het is hartverscheurend om erachter te komen dat je partner vreemdgaat, en iedereen reageert hier anders op. Sommigen worden woedend, anderen barsten in tranen uit, en sommigen proberen zelfs te vergeven en verder te gaan. Een man heeft echter toegegeven dat hij zich ‘walgt’ van zijn eigen reactie toen zijn vrouw, met wie hij 13 jaar getrouwd is, opbiechtte dat ze een affaire had met een collega.

“Ik voelde me leeg”

De anonieme man vertelde dat zijn vrouw regelmatig voor werk op reis gaat en zich al een tijdje verdacht gedroeg door zijn telefoontjes te vermijden wanneer ze weg was. Ze was ook ‘koud en afstandelijk’ als ze terugkwam. Uiteindelijk gaf ze toe dat ze intiem was geweest met de collega met wie ze reisde. In een Reddit-post deelde de man – die drie kinderen heeft met zijn vrouw – dat hij zich ‘leeg’ voelde toen zijn vrouw dit opbiechtte. In plaats van woede of agressie te voelen, reageerde hij op een manier die hem later misselijk maakte. Hij zei simpelweg tegen haar: “Als dit is wat je wilt, dan moet je dat doen.” Vervolgens glimlachte hij en ging naar een voetbalwedstrijd.

“Wat een laffe reactie was dat?!” vroeg hij zich af. “Ik ben helemaal in de war en probeer te begrijpen waarom ik zo reageerde. Sinds ik haar ontmoette, had ik altijd het gevoel dat ze genoegen nam met mij. Heb ik haar gewoon laten manipuleren tot onderwerping?” De situatie verslechterde toen zijn vrouw een paar dagen later ‘seks aanbood’. Hoewel hij wist dat hij dit moest afwijzen, ‘liet hij het gebeuren’. Nu twijfelt hij aan hun relatie.

Reacties

“Vandaag, nadat we de kinderen naar bed hebben gebracht, wil ze praten over ‘Waar gaan we vanaf hier naartoe?’ en ik weet nog steeds niet hoe ik me moet voelen of wat ik moet zeggen,” voegde hij eraan toe. “Ik weet niet eens waarom ik dit deel, want vreemden op internet kunnen me niet vertellen hoe ik me moet voelen, maar ik moest het gewoon ergens kwijt.” Internetgebruikers reageerden over het algemeen met begrip, waarbij velen suggereerden dat hij waarschijnlijk nog steeds in ‘shock’ was.

Een van de reacties luidde: “Je reactie is eerlijk, het is helemaal niet verkeerd. Het lijkt erop dat je nog steeds in shock bent, wat begrijpelijk is.” Een ander adviseerde: “Wees de betere persoon, je verdient zoveel meer. Mijn beste advies is om verstandig met deze situatie om te gaan. Kies de optie die uiteindelijk het beste is voor jou en je kinderen, en vergeet haar. Leef je leven.”