Dokter zegt dat er drie dingen zijn die je best niet eet als ontbijt

Een arts heeft gewaarschuwd dat er drie populaire soorten voedsel zijn die je beter niet als ontbijt kunt eten, hoewel ze vaak met de eerste maaltijd van de dag worden geassocieerd.

Ontbijt is de eerste en waarschijnlijk belangrijkste maaltijd van de dag, dus je wilt ervoor zorgen dat je goed begint. Blijkbaar ben je wat je eet, dus als je een goede dag wilt hebben, lijkt een goed ontbijt een goede manier om dat te bereiken. Met dat in gedachten, moet je weten welke voedingsmiddelen en dranken je moet vermijden.

Wat is een gezond ontbijt?

TikTok-arts Dan Sullivan heeft verteld wat je moet vermijden als je de dag goed wilt beginnen. Helaas kunnen zijn drie aanbevelingen wat controversieel zijn, aangezien ze basisproducten zijn van veel ontbijten wereldwijd. Het eerste dat je volgens de arts moet vermijden, is sinaasappelsap. Hoewel het misschien moeilijk is om zijn advies hierover op te volgen, kan ik niet anders dan toch een glas sinaasappelsap te nemen bij mijn ontbijt.

Volgens Dr. Sullivan bevat sinaasappelsap ‘bijna uitsluitend suiker zonder veel of enige vezels’. Hij waarschuwde vooral voor het drinken van sinaasappelsap in de vroege ochtend zonder voedsel erbij, omdat dit ‘een bloedsuikerpiek en kort daarna een crash kan veroorzaken’. Dat is nuttige informatie, maar ik zal toch blijven zoeken naar sinaasappelsap in de koelkast bij mijn ontbijt.

Zijn ontbijtgranen gezond?

Het tweede item op de lijst is waarschijnlijk een andere verrassende keuze: ontbijtgranen. “De meeste ontbijtgranen bevatten tonnen bewerkte en eenvoudige koolhydraten,” zei de arts op TikTok. “Het consumeren van een grote hoeveelheid koolhydraten zonder voldoende eiwitten of vetten is een recept voor een bloedsuikeronevenwichtigheid.”

Weerom is dit nuttig advies, maar het kan ongehoord blijven, aangezien ontbijtgranen gewoon goed voelen als ontbijtvoedsel. Ten slotte zei Dr. Sullivan dat het derde slechtste ontbijt een fruitsmoothie is. Ja, je zou kunnen denken dat een mengsel van fruit een zeer gezonde manier is om de dag te beginnen, maar de arts zei dat het ‘geen eiwitten en zeer weinig vet bevat’.

Bloedsuikerspiegel in balans houden

We hebben deze twee dingen nodig ‘om de bloedsuikerspiegel in balans te houden’, evenals ‘om energie te stabiliseren en de hersenfunctie te verbeteren’. Nu je weet welke voedingsmiddelen je beter niet als ontbijt kunt eten, vraag je je misschien af wat je in plaats daarvan zou moeten eten.

Op basis van de reacties van de arts op de ontbijtsuggesties in de comments, lijkt hij een grote fan van eieren te zijn. Sommige van zijn volgers hebben gesuggereerd om eiwitpoeder aan een fruitsmoothie toe te voegen om het te verbeteren.