Ouders voeden kinderen regenboog-vriendelijk op: “Ze zijn beide trans”

Kinderen van tegenwoordig groeien heel anders op dan de mensen van onze generatie. Op basisscholen wordt tegenwoordig zelfs lesgegeven over seksualiteit, waarbij ook het onderwerp LGBTQ+ aan bod komt.

Dit fenomeen beperkt zich niet alleen tot Nederland, maar komt ook voor in de Verenigde Staten. Zo voeden Ben en Sara uit Berkeley, Californië, hun kinderen op een ‘open’ manier op, wat hen nu voor een dilemma stelt: hun kinderen weten niet zeker welk gender ze zijn. De kinderen worden met een positieve houding ten opzichte van LGBTQ+ opgevoed.

Gorilla

Op zich is daar niets mis mee, maar beide kinderen hebben inmiddels moeite met het herkennen van hun eigen genderidentiteit. James is pas 11 jaar oud en Olivia is 7 jaar, maar toch worstelen ze al een tijdje met hun gender. James begon op zijn zevende te twijfelen over zijn gender, terwijl Olivia op haar vierde al zeker wist dat ze liever een jongen wilde zijn. “I am half boy, half girl, and half gorilla,” vertelde James zijn moeder toen hij zeven was. Zijn ouders merkten direct dat er iets niet klopte, maar accepteerden hun kinderen zoals ze waren.

Broer nadoen?

Op achtjarige leeftijd begon James zelfs aan zijn transitie. Hij neemt nu hormoonblokkers en andere medicijnen om vrouwelijke vormen te ontwikkelen. Ook Olivia is niet tevreden met haar genderidentiteit. “Veel mensen in onze omgeving denken dat ze haar broer nadoet om dezelfde aandacht te krijgen,” zeggen de ouders. Toch staan ze volledig achter haar keuze en zullen ze haar transitie ondersteunen. Een opvallend verhaal.