Estee (25) wil alleen maar huisvrouw zijn: “Mijn man moet alles krijgen wat hij wil!”

We horen vaak de oudere generatie zeggen: “Vroeger was alles beter.” Hoewel de meeste mensen niet echt terug willen naar de jaren 50, zijn er toch enkelen die ervoor kiezen om volledig volgens die tijd te leven. Ze richten hun huis in met een jaren 50-stijl en passen hun uiterlijk en gedrag aan om deze levensstijl te omarmen.

Zo wist de 25-jarige Estee al op jonge leeftijd dat ze huisvrouw wilde worden. Tijdens haar eerste date met haar man, Conner, vertelde ze hem direct dat ze een traditioneel huwelijk wilde, waarbij hij de kostwinner zou zijn en zij zou zorgen voor het huishouden, de kinderen en het eten. Estee had al vroeg besloten dat ze geen carrière wilde nastreven.

Gefascineerd door de jaren 50

Estee voelde zich aangetrokken tot het leven van vrouwen in de jaren 50 en wilde zelf ook op die manier leven. Sinds haar afspraak met Conner leeft ze volledig volgens deze traditionele rol. Ze legt elke ochtend zijn kleren klaar voor hij gaat douchen, besteedt dagelijks vijf uur aan koken, houdt het huis piekfijn schoon en draagt een perfect verzorgd ‘huisvrouw’-kapsel.

Gezond eten

Voor Estee is gezond eten een prioriteit; ze gelooft dat een man niet goed kan functioneren als kostwinner als hij leeft op bewerkt voedsel. Daarom kookt ze uitsluitend met verse ingrediënten en brengt ze uren door in de keuken. Ze wil ook haar kinderen thuisonderwijs geven. “Ik vind het belangrijk om als moeder te weten wat mijn kinderen leren,” zegt ze.

Het is wel nodig dat ze haar tijd in de keuken efficiënter indeelt, want na vijf uur koken hebben de kinderen hun huiswerk bijna af. Hieronder delen we haar verhaal: