Steve vindt zijn vrouw te jaloers: “Ik moet elke keer aan de leugendetector als ik thuiskom”

Jaloezie is geen prettige emotie. Maar het ‘groene monster’ lijkt vrij en welig te tieren in het leven van deze ene vrouw. In een aflevering van ITV’s This Morning onthulden Debbi Wood en haar man Steve enkele opmerkelijke dingen…

Debbi, die eerder twee keer getrouwd was en sinds het interview bekend staat als de ‘meest jaloerse vrouw ter wereld’, geeft toe dat ze inderdaad een leugendetector heeft gekocht. Maar waarom is er überhaupt jaloezie en wantrouwen aanwezig in hun relatie? Welnu, toen ze voor het eerst begonnen te daten, woonden ze ver van elkaar vandaan en hadden ze nog niet officieel bekendgemaakt dat ze een koppel waren. Steve had zelfs nog een ander vriendinnetje in die tijd.

Wekelijks aan de leugendetector

Dit leidde uiteindelijk bij Debbi tot extreme jaloezie, de aanschaf van een leugendetector en dagelijkse controle van zijn bank- en telefoongegevens. Ze zegt hierover: “Nou, als je een goede man hebt, laat je hem toch niet gaan, toch?” Steve gaf wel toe dat Debbi de leugendetector nu veel minder gebruikt dan in het begin. Maar het is niet de enige ‘regel’ in hun relatie. Naast het ondergaan van een leugendetectortest heeft Steve ook beperkingen op wat hij op tv mag kijken.

Waarom die grote jaloezie?

Debbi vertelde: “Op een avond kwam er een reclame voor een vrouwenscheermes op televisie en ik voelde paniek. Ik dacht dat Steve naar het model keek. Het enige wat mijn gedachten kon geruststellen, was hem verbieden om naar programma’s te kijken waar vrouwen in voorkomen.” Er is echter een duidelijke verklaring waarom Debbi zo’n sterke jaloezie voelt rond haar partner. Naast ‘eerder traumatische relaties’ onthulde Debbi dat ze gediagnosticeerd is met een ‘erkende medische aandoening’ genaamd ‘Othello-syndroom’.

(lees verder onder de foto)

Wat is het Othello-syndroom?

Het syndroom is een ‘psychotische stoornis gekenmerkt door waanvoorstellingen van ontrouw of jaloezie; het komt vaak voor in de context van medische, psychiatrische of neurologische aandoeningen’, volgens de National Library of Medicine. En hoewel het een lastige aandoening kan zijn voor zowel Steve als Debbi om mee om te gaan, verklaarde Steve: “Soms maken we ruzie, maar voor de rest is onze relatie absoluut geweldig. Ik laat haar lachen op manieren waarop ze nog nooit heeft gelachen. Zij laat mij lachen op manieren waarop ik nog nooit heb gelachen.”

(Bron: Clint – Afbeeldingen: YouTube)