Site pictogram Mancho

Dit bedrag moet je per maand sparen om miljonair te zijn op je 65e

Wil je als miljonair met pensioen gaan? Dan ben je hier aan het juiste adres. Als je op jonge leeftijd begint met sparen, kun je theoretisch genoeg geld opzij zetten om op je 65e een miljoen euro te hebben. Maar is dit haalbaar? Voor de meeste mensen lijkt dat moeilijker dan het klinkt. Van jongs af aan dromen velen ervan om miljonair te worden.

Sparen door minder uit te geven

Voor een kind, zonder besef van geld, lijkt dit een realistisch doel. Maar naarmate de jaren verstrijken, beginnen veel mensen te beseffen dat niet alleen veel verdienen belangrijk is, maar dat verstandig omgaan met geld en sparen een cruciale rol spelen.

Hoewel het voor sommigen makkelijker is dan voor anderen, gelooft financieel adviseur David Bach dat het voor velen wel degelijk mogelijk is om miljonair te worden. Maar hoe werkt dat precies? Volgens Bach draait het om de kunst van sparen door simpelweg minder uit te geven. Hoewel dit logisch klinkt, is het in de praktijk vaak een uitdaging. Je hebt immers geld nodig om te leven en soms moet je onverwachte uitgaven doen. Toch is consistent sparen de sleutel tot succes.

Haalbaar of niet?

De experts van Business Insider hebben op basis van Bach’s theorie en de huidige rendementen een schema opgesteld. Dit laat zien hoeveel je op verschillende leeftijden maandelijks moet sparen om op je 65e miljonair te zijn. Wat opvalt, is dat dit voor mensen met een gemiddeld inkomen vrijwel onhaalbaar lijkt. Bij een rendement van 2% zou je vanaf je twintigste elke maand ongeveer €1.156 moeten sparen om je doel te bereiken. Voor velen is dat een flinke opgave.

Mobiele versie afsluiten