Hans (71) stuurt €27.000 naar Aziatische internetvriendin: “En toen was ze plots verdwenen!”

Hans, een 71-jarige man, dacht dat hij de ware liefde had gevonden. Wat begon met een onschuldige aanmelding op een Aziatische datingsite, veranderde echter in een nachtmerrie. Ondanks de populariteit van online daten, blijft het een jachtveld voor sluwe internetoplichters. Hans, optimistisch ondanks zijn leeftijd, schreef zich in met de hoop op een levenspartner. Kort na zijn aanmelding ontving hij een bericht van een vrouw die zich voorstelde als een beleefde en verfijnde Japanse dame.

“Ik was dolverliefd op haar”

Deze vrouw wist precies hoe ze Hans moest aanspreken en betoverde hem met woorden die hoop en romantiek beloofden. Al snel raakte Hans ervan overtuigd dat hij eindelijk iemand had gevonden die hem waardeerde. Hoewel ze elkaar nooit in persoon ontmoetten, ontwikkelde de relatie zich snel. Hans voelde zich emotioneel sterk verbonden en sprak vol trots over haar met zijn vrienden.

De berichten die ze stuurde, zoals “Geniet van je tijd met je vrienden, vergeet me niet te missen,” versterkten zijn geloof dat zij oprecht in hem geïnteresseerd was. Maar deze woorden, die Hans zag als teken van haar genegenheid, waren in werkelijkheid onderdeel van een uitgekiende oplichtingspraktijk. De situatie sloeg om toen de vrouw begon over investeren in aandelen. Ze wist Hans ervan te overtuigen dat hij snel veel geld kon verdienen. Gevangen door zijn gevoelens en zijn vertrouwen in haar, besloot Hans een bedrag van 27.000 euro over te maken.

“Plots was ze verdwenen”

Zodra het geld was overgemaakt, verdween de vrouw zonder een spoor achter te laten en blokkeerde ze alle vormen van contact. Hans verloor niet alleen zijn geld, maar ook zijn droom van een liefdevolle relatie. Het was een dure en pijnlijke les. Naast het financiële verlies, verloor hij ook zijn vertrouwen in zijn eigen oordeel. Hij blijft met de vraag zitten hoe hij zo misleid kon worden.

Hans’ verhaal onderstreept de kracht van menselijke emoties en hoe het verlangen naar liefde soms ons gezonde verstand kan vertroebelen. Ondanks alles blijft hij geloven dat zijn gevoelens oprecht waren en dat de vrouw die hem bedrogen had in eerste instantie eerlijk leek. Dit maakt zijn ervaring des te pijnlijker. Helaas is Hans niet de enige. Internetfraude via datingsites is een groeiend probleem. Eenzaamheid en de hoop op liefde maken mensen kwetsbaar, en oplichters weten hier slim op in te spelen.

Les geleerd

De les die Hans leerde, hoe hard ook, geldt voor velen: jonge, aantrekkelijke vrouwen die interesse tonen in veel oudere mannen hebben vaak andere bedoelingen, vooral als geld in het spel komt. Voor Hans kwam deze ontdekking pas toen zijn spaargeld verdwenen was.