Huiveringwekkende beelden lijken ‘spooksoldaten’ te tonen die de weg oversteken in Gettysburg

Sommige mensen zijn nu volledig overtuigd van het bestaan van spoken, vooral na het zien van een huiveringwekkende video die ‘spooksoldaten’ toont die de weg oversteken op het slagveld van Gettysburg. De opname lijkt twee geestverschijningen te tonen op het beroemde slagveld uit de Amerikaanse Burgeroorlog in Gettysburg, Pennsylvania.

Het oude slagveld in Gettysburg

Greg Yuelling, een winkelmanager uit New Jersey, filmde de beelden terwijl hij met zijn gezin het slagveld bezocht. Yuelling benadrukt dat hij, zijn dochters en zijn oom daar waren als toeristen, op zoek naar historische inzichten over de Burgeroorlog. Ze waren enthousiast om het oude slagveld te zien, waar de beroemde Gettysburg Address werd gehouden.

“We hoorden vreemde geluiden”

Yuelling vertelt: “Op een avond reden we rond en begonnen we vreemde geluiden te horen. Ik hoorde geluiden aan de linkerkant, terwijl mijn oom geluiden aan de rechterkant hoorde. Er was mist, maar het was vreemd, het leek slechts op één plek te hangen en niet verspreid.” “Toen zagen we die vormen bewegen in de duisternis, ze waren zo groot als mensen. Eén van hen rende recht door een kanon. Het was vreemd, eng en totaal onverwacht… Mijn oom was zo geschrokken dat hij het raam omhoog draaide.”

(lees verder onder de afbeelding)

Yuelling en zijn gezin bekeken de beelden meerdere keren, ook op een groot scherm, om te bevestigen wat ze hadden gezien. Dit maakte hun angst alleen maar groter. “Het was echt spannend, maar ik kreeg ook een onheilspellend gevoel, alsof iets me zei om weg te gaan. Ik kon er niet van slapen en was zo bang dat ik besloot niet terug te gaan.”

Wat gebeurde er in de Slag bij Gettysburg?

De Slag bij Gettysburg, die in juli 1863 werd uitgevochten tussen de Unie- en Geconfedereerde troepen tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog, kostte tussen de 46.000 en 51.000 mensen het leven, evenals 5.000 paarden. Veel gewonde soldaten stierven in geïmproviseerde ’triage-units’ die aan de rand van het slagveld waren opgezet, terwijl het gevecht om hen heen doorging. Yuelling voegt toe: “Ik had eerder gehoord dat je op dat slagveld spookvideo’s kon maken, maar ik was altijd sceptisch… tot die nacht.”

“Ik heb altijd de authenticiteit van spookvideo’s op tv betwijfeld en was vrij ongelovig. Nu geloof ik alles,” besluit Yuelling. Het slagveld van Gettysburg is inmiddels uitgegroeid tot een populaire toeristische attractie en wordt beschouwd als een van de meest spookachtige plekken in Amerika.