Site pictogram Mancho

Iets ongelooflijk gebeurt nadat man GoPro de ruimte in lanceert met ballon

Mensen vinden het echt leuk om GoPros overal te plaatsen, nietwaar? Er zijn best wat mensen die er een hobby van hebben gemaakt om ze in de zee te laten zakken en aan anderen te laten zien welke zeedieren er onder de golven leven.

Misschien wel de meest nutteloze manier waarop ik ooit een GoPro heb zien gebruiken, was bij een voetbalwedstrijd. De man voor me hield de GoPro in één hand om de wedstrijd op te nemen, terwijl hij met zijn andere hand zijn telefoon gebruikte om precies hetzelfde te filmen.

Fantastisch uitzicht op de ruimte

Hij wisselde ze af, afhankelijk van hoe moe zijn armen waren, wat resulteerde in twee slechte opnames en voortdurend een belemmerd zicht voor mij. Dat was misschien wel de slechtste manier waarop ik ooit iemand een GoPro heb zien gebruiken, maar er een met een ballon zo dicht mogelijk bij de ruimte brengen, kan juist een van de beste zijn. YouTuber BloonStu gebruikte een ballon om een GoPro zo hoog mogelijk te laten stijgen totdat hij een fantastisch uitzicht op de ruimte had.

Hij lanceerde zijn ballon vanuit Texas, en de GoPro steeg omhoog boven de wolken, totdat die slechts kleine stipjes werden die beneden voorbij dreven. Steeds hoger vloog de GoPro, totdat de camera niet langer de grond zag, maar de aarde. De camera kon de kromming van de planeet vastleggen terwijl hij neerkeek op een klein stukje van deze gigantische bol waarop we allemaal leven, behalve misschien de astronauten die voorlopig in de ruimte vastzitten.

Trackingapparaat

De ballon met de GoPro steeg steeds hoger, totdat het onvermijdelijke gebeurde: hij barstte. Wat een paar seconden eerder nog boven de wereld zweefde, viel nu terug naar de aarde. Hoewel er een parachute werd ingezet, was de luchtdruk en -dichtheid zo dicht bij de ruimte zo laag dat het nauwelijks effect had. Gelukkig kwam de parachute beter van pas naarmate de GoPro dichter bij de grond kwam, en landde de camera uiteindelijk veilig in een veld.

De YouTuber kon met behulp van een trackingapparaat zijn apparaat terugvinden. Hij vermeldde dat hij alle regels van de Federal Aviation Administration had gevolgd en vooraf de Flight Standards District Office had geïnformeerd over zijn lancering. Hij voegde eraan toe: “Er was zelfs een NOTAM [Notice to Air Missions] ingediend bij het Ft Worth Center voor ballonactiviteiten.”

Waarom deed hij dit?

Waarom hij dit deed? In zijn video legde hij uit: “Vooral omdat ik wat vrije tijd had en een project/hobby nodig had om me bezig te houden, en ten tweede, de ruimte is gewoon cool.” De ruimte is inderdaad cool, en als je een ballon hebt die een camera dicht bij de ruimte kan brengen om een goed kijkje te nemen voordat hij barst (waardoor de camera handig genoeg weer terugkomt), wat houdt je dan tegen? Bekijk hieronder de geweldige beelden:

Mobiele versie afsluiten