Site pictogram Mancho

Man die elk land op aarde heeft bezocht, onthult engste plek waar hij is geweest: “Ik was heel bang!”

Een man die elk land ter wereld heeft bezocht, heeft onthuld wat de engste plek is waar hij ooit is geweest. Drew Binsky, wiens reizen uitgebreid te volgen zijn op zijn YouTube-kanaal met bijna 4,5 miljoen abonnees, heeft veel verhalen te vertellen. Hoewel de wereld vol prachtige plekken en diverse culturen is, is niet elk land een aanrader om te bezoeken. In een gesprek met UNILAD deelde Drew welke plek hem de meeste angst inboezemde.

‘Engste land ter wereld’

“Het engste land dat ik heb bezocht, is zonder twijfel Tsjaad,” begon hij. “In 2018 bracht ik tijd door in N’Djamena, de hoofdstad en grootste stad van Tsjaad. Nooit eerder in mijn leven heb ik me zo bang, bedreigd of aangevallen gevoeld – zowel verbaal als fysiek – als in die hete, stoffige en verwaarloosde stad.”

Drew vertelde verder: “Ik belandde in een angstaanjagende achtervolging door de politie op een motorfiets en werd door meer dan een dozijn mensen aangevallen toen ik probeerde een foto te maken. Als mijn lokale vriend van twee meter lang (lees: bodyguard) er niet was geweest, weet ik niet zeker of ik levend uit dat land was gekomen – geen grap!”

Tips voor wie naar Tsjaad wil reizen

Hoewel deze ervaring vreselijk was, heeft Drew er belangrijke lessen uit getrokken. Hij waarschuwt ook iedereen die overweegt Tsjaad te bezoeken: “De lessen die ik daar leerde zijn: vraag altijd toestemming voordat je een foto maakt, vermijd drukke menigten zoals demonstraties of protesten,” zei hij tegen UNILAD. “Tsjaad is extreem gevaarlijk vanwege het risico op terrorisme, burgerlijke onrust, gewelddadige misdaad en ontvoering. Ik raad iedereen die naar Tsjaad wil reizen ten zeerste aan professioneel veiligheidsadvies in te winnen en altijd voorzichtig te zijn.”

Gelukkig is de wereld niet alleen maar gevaarlijk. Drew heeft eerder zijn liefde voor de Filippijnen uitgesproken. “Ik denk dat het het mooiste land ter wereld is, superveilig en vol vriendelijke mensen,” zei hij. “Het is alsof je alles wat je zoekt in één land kunt vinden.” Bekijk hieronder de reportage:

Mobiele versie afsluiten