David leeft als een echte hond, zijn vrouw moet hem elke dag uitlaten en voeren

David, beter bekend als “Bootbrush,” is een opmerkelijke deelnemer aan de Britse documentaire The Secret Life of Pups. Deze documentaire biedt een intrigerende blik op de wereld van mensen die ervoor kiezen hun leven te leiden als honden. David is een van de velen die zich volledig onderdompelen in deze bijzondere levensstijl, compleet met hondenmaskers en speelse gedragingen. Voor hem en anderen gaat het verder dan alleen verkleden of machtsdynamieken: het is een diepgewortelde identiteit en manier van leven die hen in staat stelt op een instinctieve en emotionele manier in contact te komen met de wereld om hen heen.

Unieke levensstijl

De documentaire verkent verschillende facetten van deze unieke levensstijl. De mensen die zichzelf als honden identificeren, zoals David, komen uit diverse achtergronden en hebben uiteenlopende motivaties. Veel van hen, vaak homoseksueel, kiezen ervoor om zich te hullen in leer en andere hondgerelateerde attributen, zoals maskers en leibanden. Het leven als ‘hond’ omvat niet alleen het dragen van deze speciale kleding, maar ook het aannemen van typische hondse gedragingen, zoals spelen met piepende speeltjes en het verkennen van hun omgeving door te ‘snuffelen’.

Voor David is het hondenspel een ontsnapping uit de rationele wereld waarin hij normaal leeft: “Het is volledig non-verbaal. Het is pre-rationeel en pre-bewust. Een instinctieve, emotionele ervaring,” zegt hij. Ondanks zijn hondse alter ego is David ook een man met andere interesses en verantwoordelijkheden. “Ik ben vegetariër, speel piano, heb een papegaai en kweek tomaten in mijn tuin. Soms ben ik maandenlang geen hond,” vertelt hij. Zijn leven als hond is slechts een deel van zijn totale identiteit.

Diepere verbinding

Een belangrijk element in David’s hondenspel is zijn relatie met zijn baasje, Sidney. “Sommige mensen in de hondengemeenschap zijn single, maar voor mij draait het hondenspel om de band met Sidney. Ik loop al tien jaar aan zijn leiband. Als iemand te dichtbij komt, grom ik als een bulldog,” vertelt David. Deze relatie geeft hem niet alleen de zorg die hij zoekt, maar ook een sterk gevoel van verbondenheid en identiteit.

Voor David biedt het leven als hond de mogelijkheid om de positieve aspecten van het archetype van de trouwe metgezel te omarmen. “Je probeert de mooie eigenschappen van een hond te belichamen: die van de trouwe vriend,” legt hij uit. Voor velen binnen deze gemeenschap is het leven als hond een manier om een diepere verbinding met zichzelf en anderen te vinden via een alternatieve, maar authentieke levensstijl. David’s verhaal is een voorbeeld van hoe mensen, door middel van onconventionele keuzes in identiteit en levensstijl, een gevoel van vervulling en geluk kunnen vinden.