In veel huishoudens zijn aardappelen een gebruikelijk onderdeel van de dagelijkse maaltijd. Echter, het schillen van aardappelen kan een vervelende en tijdrovende klus zijn. Gelukkig bestaat er nu een snellere en eenvoudigere methode om aardappelen van hun schil te ontdoen dan ze met een keukenmesje of een dunschiller te schillen.
Met het onderstaande stappenplan kun je jouw aardappelen in een handomdraai schillen. Of beter gezegd: villen. Hier is hoe het werkt: begin met het gebruiken van een aardappelmesje om een inkeping rondom het midden van de aardappel te maken. Vervolgens kook je de aardappelen zoals je gewoonlijk zou doen, maar laat je de schil er nog om zitten.
Aardappelen ‘schillen’ zonder mes
Als de aardappelen gaar zijn, gebruik je een tang om ze vanuit de kookpot naar een kom met koud water te verplaatsen, zodat ze even kunnen “schrikken”. Daarna kun je eenvoudig met je vingers de twee helften van de schil wegtrekken. Heel eenvoudig!
(Bron: Libelle – Intropic: Freepik)