Nieuwe datingtrend bij vrouwen: “Man die geen 2.000 euro aan ons besteed, geraakt niet in ons bed!”

Daten in de jaren 2020 is een ware rollercoaster. Aan de ene kant begon het decennium met lockdowns die de romantische aspiraties van velen beperkten, maar aan de andere kant bracht de opkomst van diverse dating-apps ook een overvloed aan mogelijkheden om ‘De Ware’ te vinden. Bovendien hebben nieuwe termen zoals ‘phubbing’, ‘vulturing’ en ‘dexting’ specifieke aspecten van de moderne datingcultuur gedefinieerd. Temidden van dit alles ontstaat echter een nieuwe benadering die het spel naar een hoger niveau tilt…

We kennen al de bekende ‘drie-dates-regel’, die mensen aanmoedigt om niet intiem te worden met een ander tot minstens de derde ontmoeting. Men gaat ervan uit dat tegen die tijd duidelijk zou moeten zijn of beide partijen interesse hebben in een relatie. Maar nu is er een nieuwe regel opgedoken: de ‘2000 euro-regel’.

Hoeveel geef je uit bij een date?

Interessant, nietwaar? Onder andere datingexpert Jana Hocking merkt op dat er momenteel een trend op sociale media circuleert waarbij vrouwen worden aangemoedigd om pas de volgende stap te zetten als een man aanzienlijk geld aan hen heeft besteed. “De redenen waarom deze nieuwe regel begint aan te slaan, zijn tweeledig,” legde Hocking uit in een artikel op news.com.au. “Allereerst, als een man bereid is om genoeg te investeren om 2.000 euro uit te geven, dan is de kans groot dat hij echt in je geïnteresseerd is.”

(lees verder onder de afbeelding)

Is dit bedrag te hoog?

“Ik bedoel, als zijn interesse zo sterk is dat hij dit bedrag uitgeeft, dan is hij waarschijnlijk serieus.” “Ten tweede, het doorbrengen van zoveel tijd samen zonder afleiding van fysieke intimiteit kan ons eigenlijk helpen om eventuele struikelblokken vroeg en gemakkelijk uit de weg te ruimen,” voegde Hocking eraan toe. Ze gaf toe dat ze aanvankelijk sceptisch was over het concept, gezien het grote bedrag dat ermee gemoeid is. Maar ze begint de waarde ervan in te zien, omdat dit bedrag zeker genoeg tijd biedt om te bepalen of de persoon de moeite waard is.

“Regel is het overwegen waard…”

Hocking merkt op dat deze benadering natuurlijk niet van toepassing is op de extreem rijken, omdat zij dergelijke bedragen zonder problemen kunnen uitgeven. Maar voor ‘gewone’ mensen kan het zeker het overwegen waard zijn. “Ik dacht aan de heren met wie ik na drie tot vijf dates intiem ben geworden, en ik realiseerde me dat als ik volgens deze regel had geleefd, ik waarschijnlijk een paar vergissingen had kunnen voorkomen,” concludeerde ze.

(Afbeeldingen: Unsplash)