“Sinds haar bevalling doet mijn vriendin niks meer in bed. Ze stelt nu voor dat ik het met een andere vrouw doe”

Een jonge vader heeft op sociale media advies gezocht nadat zijn vriendin hem een schokkend voorstel deed: ze suggereerde dat hij met iemand anders naar bed moest gaan omdat ze na de geboorte van hun baby geen interesse meer heeft in intimiteit. De komst van een baby verandert het leven ingrijpend, en het is normaal dat bepaalde aspecten van het leven, zoals romantiek en seks, op de achtergrond raken. Voor deze man heeft het vaderschap echter een ongewone wending genomen, en hij weet niet goed hoe hij hiermee om moet gaan.

Complexe situatie

Drie maanden geleden werd hij vader en terwijl hij het gevoel heeft weer klaar te zijn voor intimiteit, lijkt zijn vriendin daar totaal geen behoefte aan te hebben. Hoewel hij haar niet onder druk wil zetten, ervaart hij frustratie en weet hij niet goed hoe hij dit gevoel bespreekbaar kan maken. Op het forum Mumsnet deelde hij zijn situatie: “De bevalling ging goed, en ze is goed hersteld, maar sinds onze eerste poging tot intimiteit is er geen enkel signaal dat ze interesse heeft. Ik wil haar niet pushen, maar het is moeilijk om mijn frustraties te negeren.” Hij helpt thuis zo veel mogelijk mee, maar merkt dat het niet leidt tot de hernieuwde verbinding waarop hij hoopte.

Wat de situatie nog complexer maakt, is het feit dat zijn vriendin eerder heeft aangegeven dat ze een laag libido heeft en ooit zelfs voorstelde dat hij met een ander naar bed mocht gaan om aan zijn behoeften te voldoen. Hoewel hij dat idee resoluut afwees omdat hij monogamie serieus neemt, blijft het voorstel hem dwarszitten. “Het voelde altijd vreemd voor mij omdat ik trouw belangrijk vind,” vertelde hij. Nu, na de bevalling, lijkt de afstand tussen hen nog groter te worden, en hij voelt zich verloren in hoe hij de situatie moet aanpakken zonder haar onder druk te zetten.

“Geduld is de sleutel”

De reacties op zijn verhaal waren duidelijk: geduld is de sleutel. Veel mensen wezen erop dat drie maanden na een bevalling niets is, en dat zijn vriendin tijd nodig heeft om zowel fysiek als mentaal te herstellen. Een gebruiker schreef: “Geef haar tijd en wees geduldig. Het lichaam van een vrouw verandert enorm na een baby.” Een ander adviseerde: “Blijf praten, maar zonder druk. Het is belangrijk dat jullie je beiden gehoord voelen.” Veel reacties benadrukten dat de man zijn frustraties open en eerlijk moet delen, maar ook begrip moet tonen voor de ingrijpende veranderingen die zijn vriendin doormaakt.