Site pictogram Mancho

Vrouwen vinden mannen met deze beroepen het meest aantrekkelijk

Als het ondanks al je inspanningen nog steeds niet lukt om via een van de vele datingapps een date te regelen, kan dat weleens aan je beroep liggen. Uit onderzoek van Tinder blijkt dat bepaalde beroepen meer kans maken om naar rechts te worden geswipet. Zo is de kans op een succesvolle match als bouwvakker aanzienlijk kleiner dan wanneer je ‘piloot’ als beroep vermeldt.

Hoewel je misschien denkt dat een knap uiterlijk en een luxe auto genoeg zijn om te scoren op Tinder, toont het onderzoek aan dat zowel mannen als vrouwen aandacht besteden aan het beroep dat in de bio staat. Een beroep wordt blijkbaar gezien als een indicator van maatschappelijke status, wat kan bijdragen aan een succesvolle date. Piloten, ondernemers, brandweermannen, artsen en mediapersoonlijkheden zijn populair bij vrouwen.

Top tien beroepen voor mannen:

1. Piloot

2. Ondernemer

3. Brandweerman

4. Arts

5. TV- of radio-persoonlijkheid

6. Docent

7. Technicus

8. Model

9. Paramedicus

10. Student (geen echt beroep, we know…)

Ook mannen letten op het beroep van vrouwen, zij het misschien met andere beweegredenen. Een vrouwelijke fysiotherapeut heeft bijvoorbeeld bijna gegarandeerd succes. Opvallend is dat het beroep ‘model’ juist onderaan de top tien staat, wat suggereert dat mannen soms wantrouwend zijn en vermoeden dat er gelogen wordt. Interessant genoeg scoren beroepen als logopedist verrassend goed, wat erop wijst dat een goede opleiding tegenwoordig meer indruk maakt dan alleen een mooi uiterlijk.

Top tien beroepen voor vrouwen:

1. Fysiotherapeut

2. Interieurontwerper

3. Oprichter/entrepreneur

4. PR- of communicatiemedewerker

5. Docent

6. Student

7. Logopedist

8. Apotheker

9. Social media manager

10. Model

(Bron: Man Man – Intropic: Freepik)

Mobiele versie afsluiten