Site pictogram Mancho

Zeilers ontdekken mysterieus ‘spookschip’ in Bermuda Driehoek. Dit vinden ze aan boord…

Stel je voor: je bent rustig op zee aan het varen met je bemanning, wanneer je plotseling op een ‘spookschip’ stuit nabij de Bermudadriehoek. Terwijl je dichterbij komt, valt iets vreemds op… er is niemand aan boord. Dit is precies wat een paar zeelieden van het Ocean Research Project meemaakten tijdens hun verkenning van de Atlantische Oceaan.

Toen ze merkten dat het zeil van het schip niet gehesen was en de motor stil lag, groeide hun bezorgdheid, vooral omdat er geen enkel teken van leven aan boord leek te zijn. In de veronderstelling dat er mogelijk iemand gewond was en medische hulp nodig had, besloten ze aan boord te gaan om rond te kijken.

“Geen lijken…”

Teamlid Matt Rutherford begon het verlaten schip te filmen terwijl hij het onderzocht en bevestigde: “Dit is een verlaten zeilboot. De Wolfhound van de Irish Yacht Club. Ik heb geen idee wat ik hier zal aantreffen, maar ik hoop dat ik geen lijken of iets anders schokkends vind.” Uit angst voor wat hij zou kunnen ontdekken, aarzelde Matt om deuren of kasten te openen. Na een grondige inspectie van de boot zei hij opgelucht: “Geen lijken, godzijdank.

Dit is echt bizar. Wat doet dit schip hier?” Matt slaagde erin contact te leggen met de eigenaar van de boot, die hem een beloning bood als hij het schip naar Bermuda kon slepen. Maar na een zware tocht van 47 dagen begon hun brandstof op te raken. Uiteindelijk moesten ze het verlaten schip loskoppelen toen het vast kwam te zitten aan hun roer, wat een groot risico op schade opleverde.

Waarheid achterhaald

Nadat de video was gedeeld, ontdekten online speurders dat de Wolfhound eigendom was van Alan McGettigan, een schipper van de Royal Irish Yacht Club. Hij en zijn bemanning werden eerder gered door een Grieks vrachtschip, nadat hun boot door metershoge golven en zware wind beschadigd was geraakt. Ze hadden een noodbaken uitgezet en de Wolfhound achtergelaten op zee. Negen weken later werd het schip dus gevonden door Matt en zijn team. Hieronder kun je de bijzondere beelden van deze ontdekking bekijken.

Mobiele versie afsluiten